Huckabee: – Obama leder israelerne “til døren på ovnene”

Den republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee får kritikk for sin sterke retorikk.

Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)
Mike Huckabee. (Foto: Gage Skidmore, Wikimedia)

Atomavtalen med Iran møter stor motstand blant republikanerne i USA. Presidentkandidaten Mike Huckabee intensiverte retorikken lørdag, da han anklaget USAs president Barack Obama til å marsjere israelerne “til døren på ovnene”.

– Denne Iran-avtalen er det mest idiotiske, sa Huckabee i et intervju med Breitbart News Saturday. Han mener det er naivt å stole på iranerne.

Flere jødiske organisasjoner i USA kritiserer Huckabees sterke retorikk, hvor han kobler atomavtalen med Iran til ovnene som ble brukt i nazistenes utryddelsesleirer under andre verdenskrig.

Selv om man er mot eller for Iran-avtalen, mener Anti-Defamation League at Huckabees anklage er “fullstendig utenfor og uakseptabel”. The National Jewish Democratic Council (NJDC) fordømmer kandidatens uttalelse “på det aller sterkeste”.

Huckabee viker ikke tilbake fra sitt ordvalg. Søndag brukte han Twitter til å gjenta anklagen mot Obama og oppfordret Kongressen til å avvise Iran-avtalen.

 

Forrige artikkelVil du jobbe for HJH?
Neste artikkelBil fra Saudi-Arabia på et helt uventet sted
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.