– Netanyahu klarer ikke å stanse Iran-avtalen

Tidligere utenriksminister Avidgor Lieberman tror ikke Benjamin Netanyahu klarer å stanse Iran-avtalen.
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons.)
Avigdor Lieberman. (Foto: Wikimedia Commons.)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Avigdor Lieberman, leder av partiet Israel Beiteinu, kom i forrige uke med sterk kritikk av statsminister Benjamin Netanyahus håndtering av atomavtalen med Iran. Lieberman mener oppgaven med å forhindre avtalen mellom Teheran og verdensmaktene ble «for mye» for statsministeren.

I intervjuet med Yedioth Aharonoth, gjengitt i Times of Israel, utelukket den tidligere utenriksministeren å gå tilbake i regjeringskoalisjon med Likud og Netanyahu. Lieberman mener Netanyahu har gått for langt i å gi offentlig uttrykk for sin misnøye med Obama.

– Hele kampen mellom Netanyahu og Obama er et stort feiltrinn. Ja visst er det uenigheter, men det er ikke nødvendig å dele det med hele verden. Dette bare understreker hvor alene vi er, sa han.

– Det internasjonale samfunnet bare ler av oss når vi begynner å snakke om Iran, sa Lieberman.

– For å kunne håndtere den saken der må du være kreativ. Bestemt. Du må kunne ta vanskelige beslutninger. Netanyahu har ingen av de kvalitetene, sa han.

– Netanyahu er en fremragende agitator, den beste vi har. Han vet akkurat hvordan han skal gi løfter som han ikke har noen intensjon om å holde, sa Lieberman.

– Vi trenger en ny statsminister, konkluderte han.

Lieberman sier at han hadde skissert sin egen plan for å motsette seg atomavtalen og at han presenterer den i de “riktige fora”.

– Når det gjelder det iranske problemet, er jeg vel bevandret og er den som vet best hvordan det skal håndteres. Jeg har en detaljert plan på hva som må gjøres, men jeg har ikke tenkt å snakke om det offentlig, sa han.

Siden han ble en del av opposisjonen har det ikke vært mangel på kritikk av Netanyahu fra den frittalende Lieberman. I et intervju med The Times of Israel i juni sa Lieberman at statsministeren bare er en pratmaker når det gjelder å forhindre Iran, og “at han åpenbart ikke har noen intensjon om å gjøre det som er nødvendig for å hindre Iran fra å få kjernefysiske evner”.

Ved valget i mars 2015 fikk Israel Beiteinu 6 av 120 mandater i Knesset. Netanyahus Likud-parti fikk 30 av 120 mandater.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise