Obama har sikret støtte i Senatet

34 var 100 senatorer sier de vil støtte Obamas Iran-avtale. “For en seier,” ironiserer Herb Keinon i Jerusalem Post.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og USAs president Barack Obama under et tidligere møte i Det hvite hus. (Foto: GPO / Flickr.com)
Noen mener forholdet mellom Netanyahu og Obama har skadet forholdet mellom Israel og USA. (Foto: GPO / Flickr.com)

Onsdag 2. september ble det klart at senator Barbara Mikulski ble demokratisk senator nummer 34 som gir sin støtte til atomavtalen med Iran. Dermed har Barack Obama ryggdekning i Senatet. Dersom Iran-avtalen blir nedstemt, kan han bruke sitt presidentveto og ratifisere avtalen selv med bare én tredels støtte fra Senatet.

– For en seier. En stor avtale, presidentens store utenrikspolitiske prosjekt, får støtte fra 34 demokrater av 100 senatorer, kommenterer journalist Herb Keinon i Jerusalem Post på Twitter. Han skriver bitende ironisk. Til tross for den intense markedsføringen av avtalen har det tatt tid for Obama-administrasjonen å sikre støtte fra sine egne partifeller.

Det er bare to demokrater som foreløpig har varslet sin motstand mot Iran-avtalen. Dersom Obama-administrasjonen sikrer seg støtte fra syv flere demokratiske senatorer, vil en resolusjon imot Iran-avtalen kunne bli avvist i Senatet og Obama slipper å bruke sitt presidentveto, skriver Ha’aretz. 56 senatorer (alle republikanerne) har meldt sin motstand mot Iran-avtalen.

Jødene i Israel og USA er forent i motstanden mot Barack Obamas ettergivenhet mot Iran, skrev MIFF 1. september.

Bli medlem av MIFF nå!
Det tar kun 1 minutt. Gratis ut år 2015.

Forrige artikkelLars Akerhaug i MIFF Vestfold: Forfølgelse av kristne i Midtøsten
Neste artikkelMIFF talte Israels sak i Stockholm
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.