Israel frykter iranske soldater like ved grensen

Russland og Iran fortsetter militær oppbygging i Syria.

Israel frykter at iranske styrker rykker inn i grenseområdet på Golan. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israel frykter at iranske styrker rykker inn i grenseområdet på Golan. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Den kuwaitiske avisen Al-Rai melder at Russland og Iran er blitt enige om å sende nye militære styrker for å sikre interessene til Bashar Assad i Syria. Det skal være avtalt at russerne tar ansvar for Latakia og Aleppo, mens iranske styrker sikrer Damaskus og området sør for hovedstaden.

– Dette kan føre til at iranske styrker står like ved grensen til Israel på Golan-høydene, skriver den israelske avisen Israel Hayom.

– Det vil være den største og mest farlige utfordringen for oss å få iranske styrker like ved vår nordgrense, sier Yuval Steinitz, infrastrukturminister i den israelske regjeringen. Israel krever at vestlige stater finner en løsning for Syria som holder Irans militærstyrker ute av landet.

– Sunni-islamsk terror er “ond og skremmende”, men kampen mot denne “kan ikke komme med prisen at man støtter shia-islamsk terror, som iransk terror eller Hizbollah”, sier Steinitz til Hærens radio tirsdag 29. september.

 

Russland tar kontroll over syrisk luftrom

De siste ukene har det kommet stadig flere meldinger om russisk militæroppbygging i Syria. NATO-generalen Philip Breedlove sier Russland utplasserer luftvern-systemer for sin militærbase ved den syriske kysten som i praksis sikrer dem kontroll over syrisk luftrom.

– Vi ser noen svært avanserte luftvern-systemer på disse flyplassene. Vi ser noen veldig avanserte kampfly, sier Breedlove.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise