Samir Kuntar drept i luftangrep

Samir Kuntar ble drept 19. desember 2015. (Foto: Mardetanha, Wikimedia Commons)
Samir Kuntar ble drept 19. desember 2015. (Foto: Mardetanha, Wikimedia Commons)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge rapporter i arabiske medier ble Samir Kuntar drept sammen med åtte andre personer i et luftangrep utenfor Damaskus lørdag 19. desember. Hizbollah hevder “zionistiske krigsfly” stod bak angrepet. Syrias regjering har fordømt “terrorangrepet  som drepte uskyldige sivile i Jaramana, inkludert krigeren Samir Kuntar”, skriver Yedioth Aharonoth.

Israelske myndigheter har ikke bekreftet at deres luftstyrker stod bak angrepet, men israelske ledere hilser Kuntars død velkommen. I 1979, da Kuntar var 16 år gammel, deltok han i et infiltrasjonsangrep mot Israel fra Middelhavet sammen med tre andre terrorister. Terroristene gikk i land i Nahariya og skjøt politimannen Eliyahu Shahar. Under angrepet skjøt også Kuntar en sivil familiefar og drepte en fire år gammel jente med kolben på riflen sin.

Etter angrepet ble Kuntar satt i fengsel. I 2008 ble han løslatt i en fangeutveskling, og ble mottatt som en helt i Libanon. Syrias president Bashar Assad ga ham den mest ærefulle utmerkelsen som Syria kan gi.

De siste årene har Kuntar jobbet sammen med Hizbollah og Iran for å planlegge nye terrorangrep mot Israel.

Kuntar vil bli begravet mandag 21. desember i Beirut.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag