Russland vil selge krigsfly til Iran

Kontrakten vil bli underskrevet dette året, sier en talsmann for det russiske byrået for våpeneksport.

Russisk jagerfly av typen Sukhoi Su-30 SM. (Foto: Wikimedia Commons)
Russisk jagerfly av typen Sukhoi Su-30 SM. (Foto: Wikimedia Commons)

– Russland vil dette året underskrive en kontrakt med Iran om å levere et antall jagerfly av typen Sukhoi Su-30 SM, sier kilden fra det russiske byrået for våpeneksport ifølge nyhetsbyrået RIA, som gjengis av Reuters.

Uttalelsen kommer samtidig som Irans forsvarsminister Hossein Dehghan er på besøk i Moskva. Dehghan var i møte med Russlands president Vladimir Putin tirsdag, ifølge opplysninger fra Kreml. Det har ikke blitt rapportert offentlig hva de snakket om i møtet.

I løpet av de neste to månedene er det ventet at Russland vil begynne leveringen av missilsystemet S-300 til Iran. Avtalen om salget av S-300 ble inngått for flere år siden, men har vært utsatt fram til nå på grunn av de internasjonale sanksjonene mot det iranske regimet.

Nå som atomavtalen mellom Iran og seks verdensmakter er gjort gjeldende, er de fleste sanksjonene hevet.

Forrige artikkelPA-styrkene avverget bombeangrep
Neste artikkelStor jobb foran seg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/