Iran vil belønne terrorister som rammer Israel

Det iranske regimet utlover betydelige pengesummer til pårørende etter ”martyrer” som blir drept mens de angriper israelske jøder.

Irans president Hassan Rouhani. (Foto: World Economic Forum / Flickr.com)
Irans president Hassan Rouhani. (Foto: World Economic Forum / Flickr.com)

Ifølge Irans ambassadør til Libanon vil Iran nå begynne å betale 61.000 kroner til hver familie til palestinske terrorister som blir drept. I de tilfellene der Israel gjennomfører praksisen med å ødelegge terroristenes hjem, vil familien få utbetalt hele 262.000 kroner. Den nye økonomiske støtteordningen er Irans måte å vise sin støtte til ”Jerusalem-intifadaen”, ifølge ambassadøren.

”Jerusalem-intifadaen” er et mye brukt navn på terrorbølgen som har rammet Israel siden 13. september 2015.

Uttalelsene av Libanon-ambassadør Mohammad Fathali ble gitt på en pressekonferanse i Beirut onsdag, og er gjengitt av blant andre Jerusalem Post. Ledere fra flere palestinske organisasjoner var til stede.

– For å fortsette Irans støtte til det undertrykte palestinske folket, kunngjør Iran tildeling av økonomisk støtte til familier av palestinske martyrer som blir drept i Jerusalem-intifadaen, sa Fathali.

Han oppfordret hele den arabiske verden til å ”forene seg om det sentrale palestinske spørsmålet”.

– Martyrene blod vil forløse hele Palestina, fra elven til havet, uttalte han.

Hamas’ utenrikspolitiske leder Osama Hamdan deltok i pressekonferansen. Han sa at Hamas ”setter pris på det iranske initiativet til å støtte den palestinske intifadaen”, og at dette ”ikke er den første gesten fra Iran til Palestina”. ”Iran behandler palestinernes sak som sin egen sak”, skrøt han.

Irans nye støtteordning kommer i tillegg til de palestinske selvstyremyndighetenes allerede lukrative økonomiske lønnsordning for terrorister og deres familier.

Ofir Gendelman, en talsmann for Israels statsminister Benjamin Netanyahu, sa etterpå at Israel fordømmer ambassadørens budskap.

– Dette viser nok en gang hvilken rolle Iran spiller i å oppmuntre til terror, skrev Gendelman på Twitter.

 

Advarer om iransk terrornettverk

Samme dag kom Israels forsvarsminister Moshe Ya’alon med uttalelser om Iran under en pressekonferanse på Kypros. Der advarte han om at Iran utvikler et internasjonalt terrornettverk og forbereder angrep mot USA og Europa, ifølge blant andre Times of Israel. Sovende terrorceller samler opp våpenlagre, etterretningsinformasjon og mannskaper for å være forberedt på å kunne få ordre om å angripe mål i USA og Europa, ifølge Ya’alon. Iran har som mål å destabilisere Midtøsten og andre deler av verden, og trener, finansierer og bevæpner mannskaper for å spre sin islamske revolusjon, forklarte han.

Forrige artikkelEliav Gelman ble drept under et terrorangrep onsdag
Neste artikkelIsrael legger plan for å bedre palestinernes økonomi
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Tor-Bjørn Nordgaard (f. 1980) er fra mars 2016 ny redaktør av MIFFs avis Midtøsten i fokus. Nordgaard har jobbet som journalist for MIFF fra 2014. Han har bakgrunn som frilansjournalist og forfatter. Tlf. 95278159 E-post: tor-bjorn@miff.no Følg Nordgaard fra Facebook-siden https://www.facebook.com/mifftbn/