”Israel må utslettes”

Det var teksten som dekorerte de to langdistanserakettene som ble avfyrt av Iran tidligere denne uken. Det utvetydige budskapet var skrevet på hebraisk.

Her avfyres iranske raketter med påskriften:
Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)

Da det iranske regimet onsdag gjennomførte en prøveskyting av to kraftige langdistanseraketter, lot lederen for det iranske luftvåpenet ingen være i tvil om hva som er formålet med lageret av slike raketter: De er myntet på Israel.

– Rakettene, som har 2.000 km rekkevidde, er for å konfrontere det zionistiske regimet, uttalte Revolusjonsgardens luftvåpensjef Amir Ali Hajizadeh ifølge det statlige nyhetsbyrået Fars.

– Israel er omgitt av muslimske land og vil ikke vare lenge i en krig, la han til.

Nyhetsbyrået Tasnim siterer ham slik:

– Grunnen til at vi har bygget disse rakettene med en slik rekkevidde – 2.000 km – er at vi skal være i stand til å kunne ramme våre fiender i det fjerne, zionistregimet.

De to rakettene som ble prøveskutt, eksploderte i havet, 1.400 km. fra avfyringsstedet, ifølge Fars. Det statlige nyhetsbyrået melder at rakettene var dekorert med en tekst skrevet på hebraisk, med betydningen: ”Israel må utslettes.”

Nyheten er gjengitt på engelsk av blant andre Times of Israel.

 

Brudd på FN-resolusjon

Israelske myndigheter har påpekt at prøveskytingen er et klart brudd FNs sikkerhetsråds resolusjon 2231, som forbyr Iran å prøveskyte raketter som har kapasitet til å kunne bære atomstridshoder. I en pressemelding fra det israelske utenriksdepartementet stilles det spørsmål ved om Iran kan ha tenkt å overholde sin del av atomavtalen som ble inngått med seks verdensmakter sommeren 2015, når de etter så kort tid er i gang med å utvikle raketter som potensielt kan brukes til atomangrep. UD appellerer til verdenssamfunnet om å legge nytt press på det iranske regimet.

– Irans program for utvikling av bakke-til-bakke-missiler må stanses, oppfordrer de.

Iranske myndigheter svarer at de ikke mener prøveskytingen bryter med FN-resolusjonen og påstår at rakettene er konvensjonelle våpen som kun er ment til forsvarsbruk.

Israels rakettforsvarssystem Arrow får israelere til å senke skuldrene litt i møte med den iranske rakett-trusselen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise