Iran gjennomførte ny test av rakett som kan nå Israel

Det iranske regimet fortsetter med å utvikle og teste missiler som kan nå Israel. Den nyeste testen var med et mellomdistansemissil.

Her avfyres iranske raketter med påskriften:
Her avfyres iranske raketter med påskriften: "Israel må utslettes". (Foto: Skjermdump iransk tv via Reuters / Washington Post)

– For to uker siden utførte vi en vellykket test av et missil med rekkevidde på 2000 kilometer og feilmargin på åtte meter. En feilmargin på åtte meter betyr … fulltreff. Det skal den iranske brigadegeneralen Ali Abdollahi ha sagt på en teknologikonferanse, ifølge en melding mandag 9. mai fra det iranske nyhetsbyrået Tasnim.

Generalen sa også at 10 prosent av Irans forsvarsbudsjett har blitt øremerket «forskningsprosjekter for å forsterke forsvarskraften».

Iran har flere ganger de siste årene testet oppskyting av slike ballistiske missiler som kan nå helt til Israel.

Det er bare to måneder siden forrige gang Iran annonserte at de hadde gjennomført en vellykket oppskyting av to ballistiske langdistansemissiler. På utsiden av rakettene hadde de skrevet følgende setning på hebraisk: «Israel må utslettes.»

Brigadegeneral Amir Ali Hajizadeh, som er leder for den iranske revolusjonsgardens romfartsdivisjon, bekreftet at rakettene blir laget for å treffe Israel.

– Årsaken til at vi utvikler raketter som kan nå over 2000 kilometer, er for å ramme vår fiende, det zionistiske regimet fra trygg avstand. Det skal Hajizadeh ha erklært, ifølge de iranske studentenes nyhetsbyrå, gjengitt i Israel Hayom.

 

Kilder: Yedioth Aharonoth, Israel Hayom og Times of Israel.

Forrige artikkelDet kan bli obligatorisk
Neste artikkelDe som boikotter Israel, må fortsette med menssmerter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.