Iran truer Israel etter den nye avtalen om militærbistand med USA

Et iransk missil på utstilling under en militærparade. (Foto: Wikimedia Commons)
USAs utenrikspolitikk ledes nå av personer som er kritiske til Iran. (Foto: Wikimedia Commons)

Iranerne truer med å gjøre ende på Tel Aviv og Haifa om Israel gjør et “feilgrep”, skriver Yedioth Aharonoth.

General Mohammad Hossein Bagheri, den iranske forsvarssjefen, sa på onsdag at Iran er bestemt på å styrke forsvaret til landet i kjølvannet av avtalen mellom Israel og USA. Jerusalem og Washington har inngått en avtale om en bistandspakke på 38 milliarder dollar over ti år. Det ble kringkastet på iransk statlig TV samtidig som den islamske republikken markerte landets invasjon av Irak i 1980.

Bagheri hevdet at Iran vil ha fred, men minnet også om Irans seier i krigen mot Irak. Han mener dette krigsresultatet er en oppmuntring for deres brødre som kjemper i Syria, Libanon, de palestinske selvstyreområdene, Irak, Afghanistan, Jemen og Bahrain.

Iranerne viste fram sine missiler, stridsvogner og et bakke-til-luft missilforsvarssystem, S-300, fra Russland. På et banner på en av lastebilene som ble vist på statlig TV sto det: “Hvis lederne av det zionistiske regimet begår en feil, blir Tel Aviv og Haifa jevnet med jorden.”

Ved Bandar Abbas-havnen i Persiabukten viste den iranske marinen fram 500 fartøy, ubåter og helikoptre, forteller Jerusalem Post. Amerikanske embetsmenn forteller at det i år har vært mer enn 30 tilfeller av nærkontakt mellom amerikanske og iranske fartøy i bukten.

I september måtte et amerikansk patruljefartøy forandre kurs etter at et iransk marinefartøy nærmet seg det i Persiabukten, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Iranerne forteller amerikanerne at de bruker velstanden sin på nytteløs og upassende tilstedeværelse i den persiske bukten, sa Irans generalmajor Mohammad Ali Jafari.

Rakettforsvarssystemet S-300 fra Russland er nylig utplassert nær Irans underjordiske urananrikningsanlegg i Fordow. Anrikningen på dette atomanlegget har opphørt siden den internasjonale atomavtalen med Iran trådte i kraft i januar.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag