Iran truer Israel etter den nye avtalen om militærbistand med USA

Teheran viste fram sine raketter og stridsvogner i militærparade.
Et iransk missil på utstilling under en militærparade. (Foto: Wikimedia Commons)
USAs utenrikspolitikk ledes nå av personer som er kritiske til Iran. (Foto: Wikimedia Commons)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Iranerne truer med å gjøre ende på Tel Aviv og Haifa om Israel gjør et “feilgrep”, skriver Yedioth Aharonoth.

General Mohammad Hossein Bagheri, den iranske forsvarssjefen, sa på onsdag at Iran er bestemt på å styrke forsvaret til landet i kjølvannet av avtalen mellom Israel og USA. Jerusalem og Washington har inngått en avtale om en bistandspakke på 38 milliarder dollar over ti år. Det ble kringkastet på iransk statlig TV samtidig som den islamske republikken markerte landets invasjon av Irak i 1980.

Bagheri hevdet at Iran vil ha fred, men minnet også om Irans seier i krigen mot Irak. Han mener dette krigsresultatet er en oppmuntring for deres brødre som kjemper i Syria, Libanon, de palestinske selvstyreområdene, Irak, Afghanistan, Jemen og Bahrain.

Iranerne viste fram sine missiler, stridsvogner og et bakke-til-luft missilforsvarssystem, S-300, fra Russland. På et banner på en av lastebilene som ble vist på statlig TV sto det: “Hvis lederne av det zionistiske regimet begår en feil, blir Tel Aviv og Haifa jevnet med jorden.”

Ved Bandar Abbas-havnen i Persiabukten viste den iranske marinen fram 500 fartøy, ubåter og helikoptre, forteller Jerusalem Post. Amerikanske embetsmenn forteller at det i år har vært mer enn 30 tilfeller av nærkontakt mellom amerikanske og iranske fartøy i bukten.

I september måtte et amerikansk patruljefartøy forandre kurs etter at et iransk marinefartøy nærmet seg det i Persiabukten, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

– Iranerne forteller amerikanerne at de bruker velstanden sin på nytteløs og upassende tilstedeværelse i den persiske bukten, sa Irans generalmajor Mohammad Ali Jafari.

Rakettforsvarssystemet S-300 fra Russland er nylig utplassert nær Irans underjordiske urananrikningsanlegg i Fordow. Anrikningen på dette atomanlegget har opphørt siden den internasjonale atomavtalen med Iran trådte i kraft i januar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise