Toppgeneral i Iran: – Hizbollah brukte iranske raketter mot Israel

Den islamske republikken opprettet rakettfabrikk i Syria for å levere våpen til Hizbollah.

Et iransk missil på utstilling under en militærparade. (Foto: Wikimedia Commons)
USAs utenrikspolitikk ledes nå av personer som er kritiske til Iran. (Foto: Wikimedia Commons)

Irans toppgeneral sier at den islamske republikken bygde en rakettfabrikk i Syria. Den produserte raketter som Hizbollah skulle bruke i krigen mot Israel i 2006, ifølge Times of Israel.

– Iran opprettet rakettfabrikken for Syria i Aleppo de siste årene og har produsert raketter som ble brukt mot Israel i 2006, forteller general Mohammad Hossein Bagher.

Konflikten i 2006 begynte etter at den libanesiske terrorgruppa Hizbollah drepte fem israelske soldater ved grensa mellom Libanon og Israel. I tillegg ble to israelske soldater, Ehud Goldwasser og Eldad Regev, kidnappet. Dermed brøt det ut i krig mellom Israel og Hizbollah. Den varte i en måned. Det hele endte med at 43 israelske sivile og 119 israelske soldater ble drept, mens 1700 libanesere døde, deriblant mellom 600 og 800 Hizbollah-krigere.

I løpet av krigen avfyrte Hizbollah mer enn 4000 raketter mot Israel, i gjennomsnitt 100 raketter per dag.

Israel antar at Hizbollah for tiden har rundt 100 000 raketter som er klare til å avfyres mot landet. Dermed har Hizbollah brutt FN-resolusjonen som endte krigen i 2006.

Hizbollahs raketter skal ifølge israelsk etterretning kunne nå hele landet. I tillegg skal disse rakettene være mye mer presise og kraftige enn de rakettene som Hamas bruker.

Israel har lenge anklaget Iran for å være våpenleverandør for terrorgruppa Hizbollah, og har utført luftangrep langs grensa i nord for å hindre levering av våpen fra Syria.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise