Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Hizbollah er Israels største trussel

Hizbollahs leder Hassan Nasrallah. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Hizbollahs leder Hassan Nasrallah viser seg sjeldent i offentligheten. (Foto: Sayed Hashem/Flickr)
Den libanesiske terrororganisasjonen har gått forbi Iran som den største trusselen mot Israel, mener Institute for National Security Studies.

Det israelske Institute for National Security Studies (INSS) publiserte mandag 2. januar sin årlige rapport om trusselsituasjonen mot Israel. Det skriver Jerusalem Post i dag.

Forfatterne av rapporten mener at den libanesiske terrororganisasjonen Hizbollah har gått forbi Iran som den største trusselen mot landet. Til tross for at Hizbollah har vært engasjert i krigen i Syria, har ikke organisasjonen blitt svekket, men derimot styrket. De skal også ha fått flere nye våpenleveranser fra Iran, ifølge rapporten til tenketanken INSS.

Hizbollah skal ha så mange våpen på lager at de regelrett har sluttet å telle dem. I stedet har de begynt å kategorisere rakettene etter kvalitet. Hizbollah har tidligere uttalt at de har mulighet til å drepe titusenvis av israelere med sine presisjonsraketter, som skal kunne treffe hvor som helst i Israel. Utviklingen bekymrer den militære ledelsen i Israel.

Haifa under angrep fra Hizbollahs Katyusha-raketter, under Den andre Libanon-krigens siste dag i 2006. Foto: Tomer Gabel, flickr.com.
Haifa under angrep fra Hizbollahs Katyusha-raketter, under Den andre Libanon-krigens siste dag i 2006. Foto: Tomer Gabel, flickr.com.

En annen ting det pekes på er at Hizbollah nå har tusenvis av soldater med krigserfaring etter å ha deltatt i borgerkrigen i Syria på president Bashar al-Assad og det syriske regimets side. Samtidig er de siste israelske vernepliktige soldatene med krigserfaring snart ferdige med sin tjenestetid.

Likevel, skulle det bryte ut krig, kan det israelske forsvaret knuse Hizbollah i løpet av noen dager, mener INSS. Forutsetningen er at lederen som gir ordrene er tøff nok til å la hæren gjøre det den er i stand til, kommer det frem i rapporten. Prisen vil være tusenvis av døde sivile i Libanon. Alternativet vil være hundrevis av døde på begge sider, at nordlige deler av Israel blir forlatt, og en krig som kan true den jødiske statens eksistens for første gang på 44 år.

INSS mener en av de største utfordringene for det israelske forsvaret er gapet mellom det som publikum tror – at Hizbollah ikke er en seriøs trussel – og hva som er virkeligheten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart