Utestengt fra Irans landslag på livstid

To iranske fotballspillere er bannlyst fra landslaget etter å ha spilt kamp mot israelere.
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)
Iranske Haji Safi i duell med Lionel Messi i en kamp mot Argentina i 2014. (Foto: Wikipedia)

De iranske fotballspillerne Haji Safi og Masoud Shojaei er utestengt fra det iranske landslaget på livstid. Årsaken er at de spilte for sitt greske klubblag Panionios i en kvalifiseringskamp til Europa League mot israelske Maccabi Tel Aviv. Den iranske regjeringen forbyr sine innbyggere å delta i alle slags konkurranser mot israelere.

– Landet mitt er og har alltid vært min prioritet. Jeg har alltid jobbet helhjertet for å være en god representant for landet, skriver Shojaei i en melding på Instagram.

Fotballorganisasjonen FIFA, en sammenslutning av 221 nasjonale fotballforbund, har regler mot politiske innflytelse på landslaget. De har startet en undersøkelsessak mot Iran. I et brev til FIFA benekter Iran at det er snakk om en utestengelse, men nylig sa visesportsminister Mohammad Reza Davarzani at Shojaei og Safi ikke lenger var velkomne på Irans landslag, «fordi de har krysset landets røde linje».

Det er ikke første gang Shojaei hisser på seg myndighetene i hjemlandet. I juni oppfordret han den nylig gjenvalgte presidenten Hassan Rouhani til å løfte forbudet mot kvinnelige tilskuere i iranske stadioner, skriver Times of Israel.

Iran har vunnet seks av sine åtte kvalifiseringskamper og er allerede kvalifisert til fotball-VM i Russland neste år. Hvis de blir funnet skyldig av FIFA i involvering fra regjeringen, kan de risikere å miste VM-plassen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise