Iran vil blokkere en populær mobilapp

Årsak: Mobilapplikasjonen er utviklet i Israel.

Den populære navigasjonsappen Waze kan bli forbudt i Iran. (Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr)
Den populære navigasjonsappen Waze kan bli forbudt i Iran. (Foto: Kārlis Dambrāns/Flickr)

Iran vil angivelig blokkere navigasjonsapplikasjonen Waze fra å kunne bli lastet ned i den islamske republikken, fordi applikasjonen er utviklet i Israel. Iran blokkerte appen også tidligere i år, men fjernet senere blokkeringen, skriver Times of Israel.

Nå ønsker de på nytt å hindre landets mobilbrukere i å kunne ta i bruk den populære israelske mobilappen. Det er komiteen for kriminelt innhold på nettet som jobber med få den israelske applikasjonen blokkert, ifølge et aserbadjansk nyhetsbyrå.

Abdolsamad Khorramabadi sier det iranske kommunikasjonsdepartementet jobber med et fullt forbud mot appen, men at det kan ta noe tid på grunn av Wazes’ infrastruktur. Waze ble kjøpt opp av Google i 2013 for over 7,5 milliarder kroner.

Forrige artikkelMener offentlige skoler ikke er trygge for jøder i Frankrike
Neste artikkelHvordan skal Israel takle befolkningsveksten?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.