Påstått Mossad-agent dømt til døden

Den dømte skal angivelig ha gitt informasjon om Irans atomanlegg til Israel.

En hyllest til den iranske lederen Ayatollah Khamenei i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Frode Ramone/Flickr)
Mange lurer på hvordan den islamske republikken vil reagere på USAs avgjørelse. (Foto: Frode Ramone/Flickr)

En domstol i Iran har dømt en person til døden for å ha delt informasjon med Israel. Denne informasjonen skal ifølge den iranske domstolen ha blitt brukt til å likvidere flere som jobbet med det iranske atomprogrammet, skriver avisen Ha’aretz.

– Personen skal ha hatt flere møter med den israelske etterretningstjenesten Mossad og gitt dem sensitiv informasjon om Irans militære og kjernefysiske anlegg, i bytte mot penger og opphold i Sverige, sier Abbas Jafari Dolatabadi, ifølge avisen.

Det er ikke første gang påståtte Mossad-agenter blir dømt til døden i den islamske republikken Iran. I 2011 ble Majid Jamali Fashi dømt for å være en Mossad-agent, etter at han sa seg skyldig i drapet på en iransk fysiker. Han ble henrettet i 2012.

Forrige artikkel– Israel har stor sympati med kurderne
Neste artikkelIsraels regjering vil innlemme bosetninger i Jerusalem
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.