Påstått Mossad-agent dømt til døden

Den dømte skal angivelig ha gitt informasjon om Irans atomanlegg til Israel.
En hyllest til den iranske lederen Ayatollah Khamenei i den iranske hovedstaden Teheran. (Foto: Frode Ramone/Flickr)
Mange lurer på hvordan den islamske republikken vil reagere på USAs avgjørelse. (Foto: Frode Ramone/Flickr)

En domstol i Iran har dømt en person til døden for å ha delt informasjon med Israel. Denne informasjonen skal ifølge den iranske domstolen ha blitt brukt til å likvidere flere som jobbet med det iranske atomprogrammet, skriver avisen Ha’aretz.

– Personen skal ha hatt flere møter med den israelske etterretningstjenesten Mossad og gitt dem sensitiv informasjon om Irans militære og kjernefysiske anlegg, i bytte mot penger og opphold i Sverige, sier Abbas Jafari Dolatabadi, ifølge avisen.

Det er ikke første gang påståtte Mossad-agenter blir dømt til døden i den islamske republikken Iran. I 2011 ble Majid Jamali Fashi dømt for å være en Mossad-agent, etter at han sa seg skyldig i drapet på en iransk fysiker. Han ble henrettet i 2012.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise