Home Iran Iran takket nei til israelsk nødhjelp

Iran takket nei til israelsk nødhjelp

– Det iranske regimet er mer opptatt av å hate oss, enn å hjelpe sitt eget folk.

Israelske redningsmannskaper reiser til Mexico etter jordskjelvet som rammet landet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske redningsmannskaper hjalp til etter jordskjelvet i Mexico, men Iran vil ikke ha hjelp. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Israel har ved to anledninger tilbudt Iran hjelp etter jordskjelvet som rammet landet søndag. Minst 445 mennesker ble drept og over 7000 ble skadet i skjelvet, som hadde en styrke på 7,3. Til tross for de omfattende skadene nekter Iran å ta imot hjelp fra Israel, skriver Jerusalem Post.

– Israel bryr seg tydeligvis mer om det iranske folk enn hva dens egen regjering gjør, sier Benjamin Netanyahu i en video publisert i sosiale medier.

I videoen gjentok den israelske statsministeren at Israel er villig til å sende nødhjelp og teknisk hjelp i forbindelse med skadene etter jordskjelvet.

– Mitt hjerte sank da jeg så bildene fra dette store jordskjelvet på grensen mellom Iran og Irak, forteller statsministeren i videoen.

– Jeg så foreldre som leter etter sine barn i ruinene av dette grusomme jordskjelvet. Som far, som israeler og som jøde ønsker jeg å hjelpe.

– Derfor har jeg instruert myndighetene om å tilby israelsk nødhjelp gjennom Røde Kors til ofrene for denne katastrofen. Israel har ingen uvennskap med det iranske folk. Det har vi aldri hatt. De eneste vi er uvenner med er det onde iranske regimet, et regime som holder sitt eget folk som gisler, et regime som truer mitt folk med utslettelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Røde Kors sier de har mottatt Israels tilbud om assistanse, men sier landene som er rammet av skjelvet ikke har bedt om bistand.

I videoen forteller Netanyahu at Israel har sendt redningsmannskaper og nødhjelp til katastrofer verden over. Sist etter jordskjelvet i Mexico, da Israel var et av de første landene i verden til å sende redningsmannskaper.

– Vi vil fortsette å tilby sympati og støtte til ofrene, uansett hvor de kommer fra. Selv om deres regime og deres regjering er mer opptatt av å hate oss enn å hjelpe sitt eget folk. Dette er Israel: Medfølende, omsorgsfull og snill.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

0

Your Cart