Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Iran takket nei til israelsk nødhjelp

Israelske redningsmannskaper reiser til Mexico etter jordskjelvet som rammet landet. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Israelske redningsmannskaper hjalp til etter jordskjelvet i Mexico, men Iran vil ikke ha hjelp. (Illustrasjonsfoto: IDF)
- Det iranske regimet er mer opptatt av å hate oss, enn å hjelpe sitt eget folk.

Israel har ved to anledninger tilbudt Iran hjelp etter jordskjelvet som rammet landet søndag. Minst 445 mennesker ble drept og over 7000 ble skadet i skjelvet, som hadde en styrke på 7,3. Til tross for de omfattende skadene nekter Iran å ta imot hjelp fra Israel, skriver Jerusalem Post.

– Israel bryr seg tydeligvis mer om det iranske folk enn hva dens egen regjering gjør, sier Benjamin Netanyahu i en video publisert i sosiale medier.

I videoen gjentok den israelske statsministeren at Israel er villig til å sende nødhjelp og teknisk hjelp i forbindelse med skadene etter jordskjelvet.

– Mitt hjerte sank da jeg så bildene fra dette store jordskjelvet på grensen mellom Iran og Irak, forteller statsministeren i videoen.

– Jeg så foreldre som leter etter sine barn i ruinene av dette grusomme jordskjelvet. Som far, som israeler og som jøde ønsker jeg å hjelpe.

– Derfor har jeg instruert myndighetene om å tilby israelsk nødhjelp gjennom Røde Kors til ofrene for denne katastrofen. Israel har ingen uvennskap med det iranske folk. Det har vi aldri hatt. De eneste vi er uvenner med er det onde iranske regimet, et regime som holder sitt eget folk som gisler, et regime som truer mitt folk med utslettelse.

Røde Kors sier de har mottatt Israels tilbud om assistanse, men sier landene som er rammet av skjelvet ikke har bedt om bistand.

I videoen forteller Netanyahu at Israel har sendt redningsmannskaper og nødhjelp til katastrofer verden over. Sist etter jordskjelvet i Mexico, da Israel var et av de første landene i verden til å sende redningsmannskaper.

– Vi vil fortsette å tilby sympati og støtte til ofrene, uansett hvor de kommer fra. Selv om deres regime og deres regjering er mer opptatt av å hate oss enn å hjelpe sitt eget folk. Dette er Israel: Medfølende, omsorgsfull og snill.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart