Irans militærsjef: En ny Midtøsten-krig vil ende med at Israel blir utslettet

Og Iran er trygg på at Hizbollah og Hamas skal hjelpe dem med å nå målet sitt.

Irans øverste militære leder, Ali Jafari (t.v.), sier Israel vil utslettes i en ny Midtøsten-krig. (Foto: Parmida Rahimi/Flickr)
Irans øverste militære leder, Ali Jafari (t.v.), sier Israel vil utslettes i en ny Midtøsten-krig. (Foto: Parmida Rahimi/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Leder for den iranske revolusjonsgarden truer med at enhver framtidig krig i regionen vil ende med at Israel blir utslettet, skriver avisen Times of Israel.

– I dag sier vi at enhver ny krig vil føre til utryddelsen av det zionistiske regimet, skal Ali Jafari ha fortalt iranske reportere, ifølge iranske medier.

Jafari skal også ha sagt at Israel allerede har «sett motstandens makt» i den andre Libanon-krigen i 2006 og i krigen mellom Israel og Hamas i 2008.

– Motstandsfrontens skjebne er sammensveiset og de vil alle stå samlet. Hvis Israel angriper en del av motstanden vil de andre strømme til fronten.

Sjefen for Irans revolusjonsgarde avviser også konsekvent en avvæpning av den Libanon-baserte Hizbollah-militsen, som Saudi-Arabia har krevet.

– Hizbollah må være bevæpnet for å kunne kjempe mot Israel, som er den libanesiske nasjonens fiende. Det er naturlig at de skal ha de beste våpnene for å beskytte Libanons sikkerhet. Det er helt udiskutabelt, sier Jafari.

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei oppfordret nylig den muslimske verden til å «kjempe mot kreftsvulsten Israel.»

– I dag er spørsmålet om Palestina det viktigste temaet i den muslimske verden, siden det er et islamsk land som er tilranet og omgjort til et middel for å sabotere sikkerheten til flere land i regionen. Denne kreftsvulsten [zionist-regimet] bør bekjempes, skriver Khamenei på Twitter.

Iranske ledere oppfordrer rutinemessig til utryddelse av Israel. Iran sponser, trener og bevæpner terrorgrupper på Gazastripen, Vestbredden og i Libanon.

Saudi-Arabias mektige kronprins, Mohammed bin Salman, kaller Irans øverste leder, Ayatollah Khamenei, for «en ny Hitler i Midtøsten».

Forrige artikkelSterk økonomisk vekst i Israel
Neste artikkelPalestinske myndigheter, PA TV og Fatah fremstiller verden uten Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.