– Khamenei er Midtøstens Hitler

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman langer ut mot Iran.

Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)

Saudi-Arabias mektige kronprins kaller Irans øverste leder for «en ny Hitler i Midtøsten» i et intervju med storavisen The New York Times. Mohammed bin Salmans omtale av Ayatollah Khamenei øker den allerede spente stemningen mellom de to erkefiendene, skriver avisen Ha’aretz.

Det sunnimuslimske kongedømmet Saudi-Arabia og den sjiamuslimske republikken Iran er rivaler i kriger og politiske kriser over hele regionen.

Mohammed bin Salman, som også er forsvarsminister i USA-allierte Saudi-Arabia, mener Irans ekspansjon under Khamenei må konfronteres.

– Vi lærte fra Europa at ettergivenhet ikke fungerte. Vi ønsker ikke en ny Hitler i Iran som vil gjenta i Midtøsten det som skjedde i Europa, sier han.

Den siste krangelen mellom landene dreier seg om Israels naboland Libanon. Mens Iran støtter den sjiamuslimske terrorgruppen Hizbollah er Saudi-Arabia alliert med den sunnimuslimske befolkningen i landet.

De siste 2,5 årene har Saudi-Arabia også gjennomført tusenvis av luftangrep mot nabolandet Yemen. Saudi-Arabia kjemper mot den iransk-støttede Houti-bevegelsen, som tok kontroll over store deler av landet. 4. november avfyrte gruppen en rakett mot hovedflyplassen i Saudi-Arabia, noe som kongedømmet kalte en krigserklæring fra Teheran.

Israel sier de vil samarbeide med Saudi-Arabia i kampen mot Iran.

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Forrige artikkelRekordår for Midtøsten i fokus
Neste artikkelSterk økonomisk vekst i Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -