– Khamenei er Midtøstens Hitler

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman langer ut mot Iran.
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
Irans øverste leder Ayatollah Khamenei. (Foto: Wikipedia)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Saudi-Arabias mektige kronprins kaller Irans øverste leder for «en ny Hitler i Midtøsten» i et intervju med storavisen The New York Times. Mohammed bin Salmans omtale av Ayatollah Khamenei øker den allerede spente stemningen mellom de to erkefiendene, skriver avisen Ha’aretz.

Det sunnimuslimske kongedømmet Saudi-Arabia og den sjiamuslimske republikken Iran er rivaler i kriger og politiske kriser over hele regionen.

Mohammed bin Salman, som også er forsvarsminister i USA-allierte Saudi-Arabia, mener Irans ekspansjon under Khamenei må konfronteres.

– Vi lærte fra Europa at ettergivenhet ikke fungerte. Vi ønsker ikke en ny Hitler i Iran som vil gjenta i Midtøsten det som skjedde i Europa, sier han.

Den siste krangelen mellom landene dreier seg om Israels naboland Libanon. Mens Iran støtter den sjiamuslimske terrorgruppen Hizbollah er Saudi-Arabia alliert med den sunnimuslimske befolkningen i landet.

De siste 2,5 årene har Saudi-Arabia også gjennomført tusenvis av luftangrep mot nabolandet Yemen. Saudi-Arabia kjemper mot den iransk-støttede Houti-bevegelsen, som tok kontroll over store deler av landet. 4. november avfyrte gruppen en rakett mot hovedflyplassen i Saudi-Arabia, noe som kongedømmet kalte en krigserklæring fra Teheran.

Israel sier de vil samarbeide med Saudi-Arabia i kampen mot Iran.

Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)
Den saudiarabiske kronprinsen Mohammed bin Salman angriper Irans øverste leder. (Foto: Adrian Cadiz/Flickr)

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise