Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

To synagoger vandalisert i Iran

To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Blant annet skal Torarullene ha blitt ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)
To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Torahrullene ble ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)
Rev i stykker Torahrullene og kastet bønnebøker i toalettene.

To synagoger i den iranske byen Shiraz er på under 24 timer vandalisert. Torahrullene, bønnebøker og rituelle objekter er ødelagt, skriver Ha’aretz.

Informasjonen kommer ifølge avisen fra Sam Kermanian, seniorrådgiver i den iransk-amerikanske jødiske forening, som har vært i kontakt med jøder i Shiraz. Det lokale jødiske miljøet tror at angrepene er utført av mer enn en person, men kjenner ikke til hvem angriperne er eller motivet bak angrepet.

– De er naturligvis redde nå. De er ikke komfortable med å snakke fritt, men alt i alt går livet videre, forteller Kermanian om situasjonen til jødene i Iran.

Inntrengerne skal ha ødelagt Torahrullene, som er skrevet på pergament, i tillegg til rundt 100 bønnebøker. Noen av dem var kastet i toalettet. Også andre rituelle objekter ble ødelagt. Glass ble knust og bønnerom vandalisert.

– I lys av disse klart antisemittiske handlingene oppfordrer vi myndighetene i den islamske republikken Iran om å beskytte alle tilbedelsessteder, i tillegg til alle medlemmer av vårt samfunn. Vi ber også om at de som har gjort disse handlingene, blir stilt til ansvar, sier Kermanian i en uttalelse.

Det jødiske miljøet i Shiraz består av rundt 2000 medlemmer. Det er ikke første gang de utsettes for vanskeligheter. I 2000 ble ti av dem dømt til fengsel for anklager om at de var spioner for Israel. Både USA og jødiske organisasjoner protesterte mot anklagene og dommene.

Det lever i dag rundt 10.000 jøder i Iran. De skal ha opplevd en økning i antisemittisk propaganda i løpet av de siste månedene, ifølge Kermanian.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart