To synagoger vandalisert i Iran

Rev i stykker Torahrullene og kastet bønnebøker i toalettene.
To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Blant annet skal Torarullene ha blitt ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)
To synagoger ble på under 24 timer angrepet i Iran. Torahrullene ble ødelagt. (Illustrasjonsfoto: Amber Taber/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

To synagoger i den iranske byen Shiraz er på under 24 timer vandalisert. Torahrullene, bønnebøker og rituelle objekter er ødelagt, skriver Ha’aretz.

Informasjonen kommer ifølge avisen fra Sam Kermanian, seniorrådgiver i den iransk-amerikanske jødiske forening, som har vært i kontakt med jøder i Shiraz. Det lokale jødiske miljøet tror at angrepene er utført av mer enn en person, men kjenner ikke til hvem angriperne er eller motivet bak angrepet.

– De er naturligvis redde nå. De er ikke komfortable med å snakke fritt, men alt i alt går livet videre, forteller Kermanian om situasjonen til jødene i Iran.

Inntrengerne skal ha ødelagt Torahrullene, som er skrevet på pergament, i tillegg til rundt 100 bønnebøker. Noen av dem var kastet i toalettet. Også andre rituelle objekter ble ødelagt. Glass ble knust og bønnerom vandalisert.

– I lys av disse klart antisemittiske handlingene oppfordrer vi myndighetene i den islamske republikken Iran om å beskytte alle tilbedelsessteder, i tillegg til alle medlemmer av vårt samfunn. Vi ber også om at de som har gjort disse handlingene, blir stilt til ansvar, sier Kermanian i en uttalelse.

Det jødiske miljøet i Shiraz består av rundt 2000 medlemmer. Det er ikke første gang de utsettes for vanskeligheter. I 2000 ble ti av dem dømt til fengsel for anklager om at de var spioner for Israel. Både USA og jødiske organisasjoner protesterte mot anklagene og dommene.

Det lever i dag rundt 10.000 jøder i Iran. De skal ha opplevd en økning i antisemittisk propaganda i løpet av de siste månedene, ifølge Kermanian.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise