– USA vil aldri la Iran få atombomben

USAs visepresident Mike Pence sier atomavtalen med Iran er en katastrofe.

USAs visepresident Mike Pence talte foran israelske politikere i Knesset. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
USAs visepresident Mike Pence høstet stor applaus for sin tale i Knesset. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

USAs visepresident Mike Pence sa i sin tale i Knesset 22. januar at USA vil trekke seg ut av den «katastrofale» atomavtalen med Iran med mindre den ble «fikset». Pence sa at avtalen bare utsetter Irans utvikling av atomvåpen.

– Atomavtalen med Iran var en katastrofe og USA vil ikke lenger godta denne lite gjennomtenkte avtalen, fortalte visepresidenten i talen sin.

USAs president Donald Trump valgte i oktober i fjor å fortsette atomavtalen, men Pence sa det bare var for å kjøpe tid hos den amerikanske kongressen «og våre europeiske allierte».

– Dette er siste gang vi gjør det: Hvis ikke atomavtalen med Iran blir fikset, vil president Trump og USA trekke seg fra avtalen øyeblikkelig, sa Pence og fikk en enorm applaus fra de israelske politikerne i Knesset.

Israelske politikere har vært svært skeptiske til den omstridte atomavtalen.

Den amerikanske visepresidenten snakket også om Irans undertrykkelse av egen befolkning, Irans støtte til terrorgrupper og Irans drøm om atomvåpen.

– USA vil aldri tillate at Iran skaffer seg atomvåpen, understreket Pence.

Han er den første visepresidenten som taler i det israelske parlamentet.

– Det er passende at du er den første amerikanske visepresidenten til å tale til Knesset i Jerusalem. Det er passende fordi ingen andre amerikanske visepresidenter har hatt et større engasjement for Israel og dets folk, sa Israels statsminister Benjamin Netanyahu fra talerstolen i Knesset.

I talen sa Pence også at USA flytter ambassaden til Jerusalem innen 2019.

Forrige artikkelPence: USA flytter ambassade til Jerusalem innen utgangen av 2019
Neste artikkelFlertall i Danmarks Folketing: Steng de palestinske flyktningleirene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.