Netanyahu: – Iran prøver å gjøre Libanon om til en stor rakettfabrikk

Møter Vladimir Putin i Russland for å diskutere situasjonen i Libanon og i Syria.
Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom mandag med en advarsel om at Iran prøver å gjøre Libanon om til «gigantisk rakettfabrikk». Uttalelsen kom like før Netanyahus avreise til Moskva, hvor han skal møte Russlands president Vladimir Putin for å diskutere situasjonen i Syria og Libanon.

– Vi vil ikke tolerere fullt av presisjonsmissiler i Libanon, som skal brukes mot staten Israel, sier Netanyahu til den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Netanyahu sier han og Putin også vil drøfte «Irans nådeløse forsøk på å etablere en militær tilstedeværelse i Syria, som vi er sterkt motstander av og som vi også gjør alt vi kan for å forhindre». Israel har utført en rekke angrep inne i Syria, blant annet for å forhindre våpenleveranse til Hizbollah.

– Vi møtes regelmessig for å sikre den militære samordningen mellom det israelske forsvaret og de russiske styrkene i Syria. Det har fram til nå vært en suksess og det er viktig at det fortsetter å være en suksess, sier han.

Tidligere har Netanyahu hatt følge av Mossad-sjef Yossi Cohen til Russland, men denne gangen er det sjefen for direktoratet for militær etterretning, majorgeneral Hezi Levy, som tar følge med statsministeren til Kreml.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise