Netanyahu: – Iran prøver å gjøre Libanon om til en stor rakettfabrikk

Møter Vladimir Putin i Russland for å diskutere situasjonen i Libanon og i Syria.

Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu kom mandag med en advarsel om at Iran prøver å gjøre Libanon om til «gigantisk rakettfabrikk». Uttalelsen kom like før Netanyahus avreise til Moskva, hvor han skal møte Russlands president Vladimir Putin for å diskutere situasjonen i Syria og Libanon.

– Vi vil ikke tolerere fullt av presisjonsmissiler i Libanon, som skal brukes mot staten Israel, sier Netanyahu til den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Netanyahu sier han og Putin også vil drøfte «Irans nådeløse forsøk på å etablere en militær tilstedeværelse i Syria, som vi er sterkt motstander av og som vi også gjør alt vi kan for å forhindre». Israel har utført en rekke angrep inne i Syria, blant annet for å forhindre våpenleveranse til Hizbollah.

– Vi møtes regelmessig for å sikre den militære samordningen mellom det israelske forsvaret og de russiske styrkene i Syria. Det har fram til nå vært en suksess og det er viktig at det fortsetter å være en suksess, sier han.

Tidligere har Netanyahu hatt følge av Mossad-sjef Yossi Cohen til Russland, men denne gangen er det sjefen for direktoratet for militær etterretning, majorgeneral Hezi Levy, som tar følge med statsministeren til Kreml.

Forrige artikkel– Inngå fredsavtale eller si farvel til bistand
Neste artikkelTilbyr Israel på under fem timers reisetid i påsken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.