IDF: – Iransk drone kom inn i Israel for å angripe med eksplosiver

Det israelske forsvaret avslører for første gang at den iranske dronen som ble skutt ned i februar hadde med seg eksplosiver som skulle brukes i et angrep.

Rester av den iranske dronen som ble skutt ned i israelsk territorium i februar 2018. (Foto: IDF)
Rester av den iranske dronen som ble skutt ned i israelsk territorium i februar 2018. Den inneholdt eksplosiver. (Foto: IDF)

Lørdag 10. februar ble Israel utsatt for infiltrasjon i sitt luftrom av en iransk drone. IDF svarte med å bombe den syriske flyplassen som dronen skal ha kommet fra. I angrep som også skal ha satt betydelige deler av Syrias luftforsvar ut av spill, styrtet et israelsk F-16 fly etter å ha fått skader fra et bakke-til-luft missil som eksploderte i nærheten av flyet.

I etterkant av hendelsen påpekte MIFF at Dagbladets lederartikkel bommet både på folkeretten og fakta.

Fredag 13. april melder israelske medier for første gang at dronen som krenket israelsk luftrom fraktet med seg eksplosiver.

– Den iranske dronen som ble skutt ned i februar hadde nok eksplosiver til å gjøre skade, sier en militær kilde til Times of Israel. De militære kildene sier at det ikke er klart hvilket mål i Israel dronen skulle ramme.

 

 

Forrige artikkelLieberman ber palestinere i Gaza om å leve fredelig ved siden av Israel
Neste artikkel1 av 5 har aldri hørt om Holocaust
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.