IDF: – Iransk drone kom inn i Israel for å angripe med eksplosiver

Det israelske forsvaret avslører for første gang at den iranske dronen som ble skutt ned i februar hadde med seg eksplosiver som skulle brukes i et angrep.
Rester av den iranske dronen som ble skutt ned i israelsk territorium i februar 2018. (Foto: IDF)
Rester av den iranske dronen som ble skutt ned i israelsk territorium i februar 2018. Den inneholdt eksplosiver. (Foto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Lørdag 10. februar ble Israel utsatt for infiltrasjon i sitt luftrom av en iransk drone. IDF svarte med å bombe den syriske flyplassen som dronen skal ha kommet fra. I angrep som også skal ha satt betydelige deler av Syrias luftforsvar ut av spill, styrtet et israelsk F-16 fly etter å ha fått skader fra et bakke-til-luft missil som eksploderte i nærheten av flyet.

I etterkant av hendelsen påpekte MIFF at Dagbladets lederartikkel bommet både på folkeretten og fakta.

Fredag 13. april melder israelske medier for første gang at dronen som krenket israelsk luftrom fraktet med seg eksplosiver.

– Den iranske dronen som ble skutt ned i februar hadde nok eksplosiver til å gjøre skade, sier en militær kilde til Times of Israel. De militære kildene sier at det ikke er klart hvilket mål i Israel dronen skulle ramme.

 

 

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise