Israel forbereder seg på angrep fra Iran

– Israel forbereder seg på et direkte angrep fra Irans revolusjonsgarde, skriver israelske medier.

Ali Khamenei. (Foto: Thierry Ehrmann, flickr.com)
Ali Khamenei. (Foto: Thierry Ehrmann, flickr.com)

«Irans trussel om hevn overskygger feiringen av Israels feiring av 70 år uavhengighet,» skriver Ha’aretz. «Israel planlegger for direkte hevnangrep fra Iran,» skriver Jerusalem Post.

Tidlig tirsdag 17. april kom det meldinger om et mulig nytt israelsk luftangrep i Syria, men det viste seg å være en overfølsomhet i det syriske luftforsvarssystem. Ifølge syriske myndigheter ble deres systemer utsatt for et cyberangrep.

Spenningen ved Israels nordfront er fortsatt veldig høy etter det amerikanske, franske og britiske angrepet mot Assad-regimet og Israels angrep mot en iransk dronebase i forrige uke. New York Times-skribent Thomas L. Friedman fikk 15. april en israelsk militær kilde til å bekrefte at Israel stod bak angrepet mot dronebasen.

Amos Harel i Ha’aretz mener Israel har to hovedbudskap til Iran: Vi vil fortsette å konfrontere dere dersom dere trapper opp militær aktivitet i Syria. Israelsk etterretning har oversikt på hva dere gjør, og derfor er dere veldig utsatt for nye angrep.

Dersom det kommer et angrep mot Israel de neste dagene, er det ventet at det kommer direkte fra Irans revolusjonsgarde, skriver Anna Ahronheim i Jerusalem Post.

Forrige artikkelNesten 9 millioner innbyggere i Israel
Neste artikkel23.646 soldater har falt i forsvaret av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.