– Iran har et hemmelig atomvåpenprogram

Benjamin Netanyahu la fram beviser for at Iran bryter atomavtalen.
Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte bevis for at Iran har et atomvåpenprogram. (Foto: Amos Ben Gershom)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte bevis for et iransk atomvåpenprogram. (Foto: Amos Ben Gershom)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Mandag kveld presenterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu det som skal være beviser på at Iran har et hemmelig atomvåpenprogram. Det er i så fall i strid med avtalen som Iran inngikk med verdensmaktene i 2015.

– Atomavtalen med Iran er bygget på løgner. På iranske løgner og bedrag, sa Netanyahu da presenterte bevis for at Iran prøver å utvikle atomvåpen.

Iran skal i 2017 ha flyttet store mengder med dokumenter til et hemmelig anlegg i hovedstaden Teheran. Svært få iranere visste om dette anlegget, men israelsk etterretning skal ha klart å få tak i informasjon om det. I en vellykket etterretningsoperasjon ved dette anlegget fikk Israel tak i 55.000 sider og 183 CDer som dokumenterer det iranske atomvåpenprogrammet.

– Vi har delt informasjonen med USA og de kan bekrefte at det er autentisk. Vi vil også dele det vi har funnet med andre nasjoner og med Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), fortalte statsministeren.

Netanyahu foran dokumentene som israelsk etterretning har klart å få tak i fra Iran. (Foto: Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte bevis for at Iran har et atomvåpenprogram. (Foto: Amos Ben Gershom)
Netanyahu foran dokumentene som israelsk etterretning har klart å få tak i fra Iran. (Foto: Amos Ben Gershom)

Videre snakket Netanyahu om at Israel i årevis har kjent til at Iran har et atomvåpenrogram, som skal ha gått under kodenavnet Prosjekt Amad.

– Iran har gang på gang sagt at de ikke har noen ambisjoner om atomvåpen. Vi har 100.000 dokumenter som beviser noe annet, sa den israelske statsministeren, som lenge har vært svært kritisk til avtalen.

Selv etter at Iran signerte avtalen i 2015, som den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama var en av arkitektene bak, har de ifølge dokumentene fortsatt sitt atomvåpenprogram. Dagens president i USA, Donald Trump, har vært krass kritiker av avtalen. Innen 12. mai må han avgjøre om han vil fortsette avtalen, eller om USA skal trekke seg ut av den.

– Jeg er sikker på at Donald Trump vil gjøre det rette. Det rette for USA, det rette for Israel og det rette for verdensfreden, avsluttet Netanyahu.

Atomavtalen ble inngått mellom Iran og stormaktene USA, Russland, Kina, Storbritannia, Frankrike og EU. Avtalen skulle etter planen legge begrensninger på Irans anriking av uran og åpne for internasjonale inspeksjoner av landets atomanlegg, men kritikerne mener avtalen ikke fungerer. Som gjenytelse ble økonomiske sanksjoner mot Iran opphevet.

– Netanyahus tale viser at jeg hadde helt rett i min kritikk av avtalen, sier Donald Trump, som lenge har vært kritisk til avtalen forgjengeren inngikk.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise