44 prosent støtter angrep for å forhindre Irans atomvåpen

Statsminister Benjamin Netanyahu har sterk støtte i folket for sin Iran-politikk.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel har bevis for at Iran har et atomvåpenprogram. (Foto: Skjermdump)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Israel har bevis for at Iran har et atomvåpenprogram. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Geocartography Knowledge Group og Israel Hayom publiserte torsdag 3. mai resultatene av en meningsmåling om Israels Iran-politikk. Undersøkelsen ble gjort etter at statsminister Benjamin Netanyahu holdt pressekonferanse om Irans hemmelige atomvåpenprogram mandag 30. april.

58 prosent sier de støtter Netanyahus politikk overfor Iran. Kun 15,5 prosent sier de er imot. 26,5 prosent vet ikke eller vil ikke svare.

60 prosent tror USA vil tilby både politisk og militær hjelp til Israel i en konfrontasjon med Iran. 19 prosent tror hjelpen bare vil være politisk. 13,5 prosent er «ikke sikre» på om det blir noen hjelp. 0,9 prosent tror at det ikke blir noen hjelp og 6 prosent svarer vet ikke.

44,2 prosent av israelerne støtter et preventivt angrep mot Iran for å forhindre at landet utvikler atomvåpen. 31,1 prosent er imot, og 24,7 har ikke noen mening.

Totalt svarte 500 jødiske og voksne israelere på meningsmålingen. Feilmarginen er 4,38 prosent.

Forrige artikkelNorge må følge USA og flytte ambassaden til Jerusalem
Neste artikkel6 av 10 norske journalister støtter partier som vil utsulte eller diskriminere israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.