Iran har skutt 20 raketter mot Israel

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere av rakettene.

Iron Dome i aksjon mot rakett fra Gaza (Foto: Reuters via Jerusalem Post)
Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere raketter fra Syria. (Illustrasjonsfoto: Reuters via Jerusalem Post)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Ifølge det israelske forsvaret har iranske styrker i Syria avfyrt rundt 20 raketter mot israelske militærbaser på Golanhøyden. Flere av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Spenningen ved Israels nordlige grense er nå skyhøy, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

– Det israelske forsvaret ser på dette iranske angrepet på Israel med største alvor, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret.

Beboere på Golanhøyden skal ha hørt flere kraftige smell i forbindelse med angrepet. De ble bedt om å holde seg i tilfluktsrom etter angrepet.

Det er ved 01.00-tiden natt til torsdag ikke kommet meldinger om at noen israelere er drept eller skadet. Det israelske forsvaret skal ha svart på angrepet ved å bombe rundt 50 iranske posisjoner i Syria.

Iran har kommet med en rekke trusler mot Israel den siste måneden, etter et luftangrep som drepte flere iranske soldater ved T-4-basen i Syria. Både Syria og Iran har anklaget Israel for å være ansvarlig for angrepet.

Forrige artikkelTrumps avgjørelse en seier for Netanyahu
Neste artikkelIsrael har bombet 50 iranske mål
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -