Iran har skutt 20 raketter mot Israel

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere av rakettene.
Iron Dome i aksjon mot rakett fra Gaza (Foto: Reuters via Jerusalem Post)
Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere raketter fra Syria. (Illustrasjonsfoto: Reuters via Jerusalem Post)

Ifølge det israelske forsvaret har iranske styrker i Syria avfyrt rundt 20 raketter mot israelske militærbaser på Golanhøyden. Flere av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Spenningen ved Israels nordlige grense er nå skyhøy, skriver den israelske nettavisen Times of Israel.

– Det israelske forsvaret ser på dette iranske angrepet på Israel med største alvor, sier Jonathan Conricus, talsmann for det israelske forsvaret.

Beboere på Golanhøyden skal ha hørt flere kraftige smell i forbindelse med angrepet. De ble bedt om å holde seg i tilfluktsrom etter angrepet.

Det er ved 01.00-tiden natt til torsdag ikke kommet meldinger om at noen israelere er drept eller skadet. Det israelske forsvaret skal ha svart på angrepet ved å bombe rundt 50 iranske posisjoner i Syria.

Iran har kommet med en rekke trusler mot Israel den siste måneden, etter et luftangrep som drepte flere iranske soldater ved T-4-basen i Syria. Både Syria og Iran har anklaget Israel for å være ansvarlig for angrepet.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise