Khamenei: – Israel vil snart forsvinne

Den iranske lederen truer nok en gang med å utslette den jødiske staten.
Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)
Irans leder Ayatollah Ali Khamenei ved markeringen av Id al-fitr i Teheran 15. juni 2018. (Foto: Iranian Supreme Leader)

Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei avviser fred mellom Israel og palestinerne og sier Israel «snart vil forsvinne», skriver Times of Israel.

– Zionist-regimet vil ikke vare. Det viser all historisk erfaring med absolutt sikkerhet. Det er ingen tvil om at det zionistiske regimet vil forsvinne om ikke lenge, sier Irans øverste leder gjennom sin engelsk-språklige Twitter.

Han ønsker en folkeavstemming om «retten til retur» for de palestinske flyktningene. Det mener han vil framskynde utslettelsen av den jødiske staten, ved at jødene blir i mindretall og Israel blir en arabisk stat nummer 22 og en muslimsk stat nummer 57. Det samme målet deles av en rekke norske politiske partier og organisasjoner, som også støtter «rett til retur».

I en tale til nasjonen 15. juni hyllet Khamenei også iranere som stilte opp på den anti-israelske Al-Quds-paraden. Al-Quds-dagen, eller Jerusalem-dagen, er en demonstrasjon mot Israels kontroll over Jerusalem. Mange av deltakerne ropte «død over Israel» i forbindelse med markeringen.

Iran har markert Al-Quds-dagen siden den islamske revolusjonen i 1979. Den islamske republikken anerkjenner ikke Israel og støtter en rekke anti-israelske terrorgrupper som Hamas og Hizbollah-militsen i Libanon.

Det er ikke første gang Iran truer med Israels utslettelse.

I mai sendte Iran flere raketter mot Israel fra en militærbase i Syria. Det var den største militære konflikten mellom Israel og den islamske republikken.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise