Netanyahu: – Vi vil hjelpe Iran med å skaffe nok vann

Mange millioner iranere har sett videoen der Israels statminister tilbyr Iran hjelp med å skaffe nok vann.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu publiserte i forrige uke en video i flere kanaler der han tilbyr iranerne å dele israelsk kunnskap om vannteknologi for å bekjempe vannmangelen i landet.

Ifølge Israel Hayom ble videoen sett 5 millioner ganger de fem første dagene etter lansering.

I tillegg koblet nesten 100.000 iranere seg til den israelske regjeringens persisk-språklige konto hos meldingstjenesten Telegram de første 24 timene.

I videoen henvender Netanyahu seg direkte til det iranske folk med tilbud om å gi dem opplæring i hvordan de best kan forvalte vannressursene.

Mens han fyller vann i et glass sier han:

I dag vil jeg komme med et enestående tilbud til Iran. Det handler om vann. Det iranske folk er ofre for et ubarmhjertig og tyrannisk regime som nekter dem livsviktig vann. Israel støtter det iranske folk. Og derfor vil jeg hjelpe til med å redde utallige iranske liv. Her er hvordan: Irans meteorologiorganisasjon sier at nesten 96 prosent av Iran lider av tørke på et aller annet nivå. Issa Kalantari, en tidligere iransk landbruksminister, sa at 50 millioner iranere kan bli tvunget ut av hjemmene sine på grunn av skader på miljøet. 50 millioner! Millioner av iranske barn lider på grunn av vanstyre, inkompetanse og det iranske regimets tyveri av nødvendige ressurser. Israel har også utfordringer angående vann. Vi har utviklet banebrytende teknologi for å håndtere dem. Israel resirkulerer nesten 90 prosent av landets avløpsvann. Det er mye mer enn noe annet land i verden. Vi oppfant dryppvanning. Vår teknologi er rettet mot individuelle planter og forsyner hver enkelt plante nøyaktig de næringsstoffene den trenger. Israel har kunnskapen som kan forebygge en miljøkatastrofe i Iran. Jeg vil dele denne informasjonen med folket i Iran. Dessverre, Iran forbyr israelere å besøke landet, så vi må være kreative. Vi skal lansere en persisk-språklig nettside med detaljerte planer for hvordan iranere kan resirkulere deres avløpsvann. Vi vil vise hvordan iranske bønder kan redde avlingen og mate familien. Det iranske regiment roper “Død over Israel”. Israel svarer med å rope: “Liv til det iranske folk!” Det iranske folket er gode og anstendige. De trenger ikke møte et slikt grusomt regime alene. Vi er med dere. Vi skal hjelpe slik at millioner av iranere ikke trenger å lide. Det iranske regimets hat vil ikke stoppe respekten og vennskapet mellom våre to folk!

Videoen har fått stor omtale i Iran, inkludert i det statlige nyhetsbyrået IRNA og på nettsiden til den mest populære radiostasjonen, Radio Farda, og Radio Zaman.

Today I'm going to make an unprecedented offer to Iran. It relates to water.

Today I'm going to make an unprecedented offer to Iran. It relates to water.

Publisert av ‎Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו‎ 10. juni 2018

Videoen ble også publisert på Facebook.

 

Forrige artikkelNy lov for å bekjempe PAs terrorlønn passerte første hindring i Knesset
Neste artikkelAngrep Israel med 45 raketter i natt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.