Anklager Israel for å stjele regnskyer

En iransk general mener Israel har skylden for tørken i landet.

Iran er rammet av tørke og enkelte anklager Israel for å stå bak. Dette bildet er fra Teheran i 2016. (Foto: Flickr/CC)
Iran er rammet av tørke og enkelte anklager Israel for å stå bak. Dette bildet er fra Teheran i 2016. (Foto: Flickr/CC)
GRIP SJANSEN!
De nye som blir medlem og betaler kontingent innen 31. mars mottar boken Hvorfor Israel? (verdi 298,-) som gratis premie. Ta to minutt, klikk her og registrer deg nå.

Den islamske republikken Iran er rammet av tørke og det har skapt mangel på vann. Nå beskylder en iransk general Israel for å manipulere været slik at det ikke regner. Han sier Israel stjeler Irans skyer, skriver Yedioth Ahronoth.

– Det er mistenkelig hvordan klimaet i Iran har endret seg. Vi mistenker at utenlandsk innblanding har spilt en rolle i klimaendringene, sa general Gholam Reza Jalali, leder av Irans sivilforsvar, på en pressekonferanse.

Han påstår at en vitenskapelig studie i Iran bekrefter påstanden.

– Israel og et annet land i regionen har samarbeidet slik at at skyene i Iran ikke kan slippe løs regnet, sa han til iranske journalister.

Gholam Reza Jalali mener Israel rett og slett stjeler både regn og snø fra Iran. (Foto: Skjermdump YouTube)
Gholam Reza Jalali mener Israel rett og slett stjeler både regn og snø fra Iran. (Foto: Skjermdump YouTube)

Han mener både skyer og snø er stjålet. Han viste til at alle fjelltopper over 2200 meter fra Afghanistan til Middelhavet er dekket med snø, utenom i Iran. Men anklagene hans får ikke støtte av meteorologisk institutt i Iran.

– General Jalali har sannsynligvis dokumenter som jeg ikke kjenner til, men på bakgrunn av meteorologisk kunnskap er det ikke mulig for et land å stjele verken snø eller skyer, sier Ahad Vazife, leder av meteorologisk institutt.

Han sier Iran lider av en langvarig tørke som også har rammet andre land.

--- Artikkelen fortsetter under annonsen ---

– Slike anklager løser ikke noen av våre problemer, men tvert imot skader det arbeidet med å finne en løsning på denne utfordringen, sier Vazife.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu publiserte i juni en video hvor han kom med et tilbud til Iran om å hjelpe dem med å skaffe nok vann.

Det er ikke første gang det kommer anklager fra Iran om at noen påvirker været deres. I 2011 anklaget landets tidligere president Mahmoud Ahmadinejad vestlige land for å forårsake tørke i Iran og mente europeiske land brukte spesialutstyr for å tvinge skyene til å slippe regnet over Europa.

Men det er ikke bare i Iran det kommer anklager om at noen kontrollerer været. I mars ble det bråk da en politiker i USA antydet på Facebook at rike jøder styrer været og at jøder forårsaket en uventet snøstorm i landet.

DEL
Forrige artikkelFred, fred, fred – men bak NTBs propagandalinjer skjuler det seg en venstreekstrem lagspiller til Hamas
Neste artikkelSe briefen MIFF-ungdommene fikk på grensen til Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Personsjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.