Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Vi har styrker i Syria som bare venter på ordre om å utslette Israel

Hossein Salami og andre i den militære ledelsen hilser på Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei. (Foto: Office of the Iranian Supreme Leader)
General Hossein Salami og andre i den militære ledelsen hilser på Irans øverste leder Ayatollah Ali Khamenei.
Iransk toppgeneral mener Israel er nærmere utslettelse enn noen gang før.

I en tale nylig skrøt nestlederen av Irans revolusjonsgarde at en «islamsk hær i Syria» bare venter på ordre om å utslette «det onde regimet Israel». Han la også til at den iransk-støttede Hizbollah-militsen i Sør-Libanon har 100.000 raketter siktet inn mot Israel, skriver nettavisen Times of Israel.

– Vi bygger makt i Libanon fordi vi ønsker å kjempe mot fienden vår derfra med all vår styrke. Hizbollah har i dag en enorm styrke på bakken og kan på egenhånd knuse det sionistiske regimet, sa general Hossein Salami i talen.

Videre sa han at truslene Israel står overfor i dag er større enn noen gang.

– En internasjonal islamsk hær er opprettet i Syria og stemmene fra disse muslimene blir nå hørt i nærheten av Golanhøydene. De venter bare på ordre om å utslette det onde regimet [Israel], slik at det forsvinner for godt. Det sionistiske regimet har aldri vært så i fare som det er nå, fortsatte han.

Nestlederen av den iranske revolusjonsgarden hyllet også Ayatollah Ruhollah Khomeini, som ledet den iranske revolusjonen i 1979, for at han gjorde utslettelsen av Israel til et av sine hovedmål. Salami mener alle problemene den islamske verden står overfor i dag er forårsaket av Israel.

– Alle problemene i den islamske verden kommer av eksistensen til det falske, historieløse og identitetsløse regimet kalt Israel, sa Salami.

Iran har kjempet i den syriske borgerkrigen på Bashar Assads side. Israel er bekymret for Irans tilstedeværelse i nabolandet Syria og har i flere år advart om at Iran prøver å forankre seg i landet. Konflikten trappet seg opp i februar, da en iransk drone med sprengstoff ble skutt ned over Israel.

I mai nådde konflikten et foreløpig klimaks, da Iran skjøt 32 raketter mot de israelske forsvarslinjene på Golanhøydene. Fire av rakettene ble skutt ned, mens resten ikke nådde målene sine. Israel svarte med å bombe 50 iranske mål i Syria. Dette var den første åpne militære konfrontasjonen mellom Israel og den islamske republikken Iran. Spørsmålet er om det ble den siste.

Israel har gjennomført flere flyangrep inne i Syria for å forhindre Iran fra å etablere seg i landet. Professor Kåre Dahl Martinsen ved Forsvarets høgskole mener de israelske angrepene på iranske stillinger virker konfliktdempende.

– Det er i Europas interesse at Israel bremser Irans ekspansjon til Middelhavet, skrev professoren i en kronikk som ble publisert i Dagbladet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart