Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jerusalem møter Trumps tilbud om Iran-samtaler med stillhet

President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)
President Donald Trump. (Foto: Det hvite hus)
- Jeg vil absolutt snakke med Iran dersom de ønsker å møtes «uten forhåndsbetingelser», sa USAs president Donald Trump mandag.

– Jeg vil snakke med hvem som helst. Jeg tror på å møtes, sa USAs president Donald Trump i en pressekonferanse sammen med Italias statsminister Giuseppe Conte mandag.

Senere på dagen presiserte utenriksminister Mike Pompeo at USA likevel har krav til Iran i tilknytning til et eventuelt toppmøte.

– Presidenten ønsker å treffe folk for å løse problemer. Dersom iranerne viser vilje til å gjøre grunnleggende endringer i hvordan de behandler sitt eget folk, reduserer sin fiendtlige oppførsel og godtar at det vil være nyttig å inngå en atomavtale som faktisk forhindrer spredning av atomvåpen, da sier presidenten at han er klar til å sette seg ned og ha samtaler med dem, sa Pompeo til CNBC.

Ifølge stabssjefen til Irans president har iranerne allerede avvist åtte henvendelser om et toppmøte med Trump.

– Jeg har en følelse av at de vil snakke med oss ganske snart. Men kanskje ikke, og det er ok også, sa Trump på et valgkampmøte i Florida tirsdag.

Statsminister Benjamin Netanyahu har hittil ikke kommentert Trumps siste utspill om Iran. Det har heller ikke andre fremstående regjeringsmedlemmer.

– Stillheten kan indikere at israelerne er urolige, eller i det minste forvirret, over hva et toppmøte kan innebære, skriver Raphael Ahren i Times of Israel.

– Høytstående amerikanske tjenestemenn har fortalt Israel at det ikke er noen endring i deres tøffe politikk mot Iran, sa en kilde ved statsministerens kontor tirsdag kveld. Trumps utspill om et møte med Irans president skal ha kommet helt uventet i Jerusalem.

– Vi stoler på presidenten, og vi koordinerer tett med hans administrasjon, sier kilden.

 


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart