– Vi vil møte enhver iransk trussel

Forsvarsminister Avigdor Lieberman svarer på Irans utplassering av missiler i Irak.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman tror de siste ukers uroligheter langs Gazastripen nå er over. (Foto: Flickr)
Avigdor Liberman trekker seg som forsvarsminister etter uenighet med statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Forsvarsminister Avigdor Lieberman antyder at Israel kan komme til å angripe iranske mål i Irak, dager etter at det ble kjent at Teheran har gitt ballistiske missiler og trening til lojal sjiamilits i landet, skriver Ha’aretz.

– Når et gjelder trusselen fra Iran, så har vi ikke begrenset oss til Syria. Bare så det er klart, sa Lieberman på en konferanse organisert av Hadashot.

På spesifikt spørsmål om dette også gjelder Irak, svarte Lieberman:

– Jeg sier at vi vil møte enhver iransk trussel, uansett hvor den kommer fra. Vi forbeholder oss retten til å handle… og enhver trussel som dukker opp vil bli tatt hånd om, sa den israelske forsvarsministeren i sitt utdypende svar.

I forrige uke ble det kjent at Iran, ifølge iranske, irakiske og vestlige kilder, har gitt flere titalls ballistiske missiler til lojal sjiamilits i Irak. Disse missilene har kapasitet til å treffe Israel og Irans sunnimuslimske rival Saudi-Arabia. Sjiamuslimske Iran skal også ha hjulpet sin allierte milits med å bygge våpenfabrikker i landet og gitt dem opplæring i bruk av de nye våpnene.

Utplasseringen av missilene er ment å øke Irans mulighet til å slå tilbake mot et eventuelt vestlig eller arabisk angrep, i tillegg til å avskrekke. Iran har avvist rapportene og mener det dreier seg om skremselspropaganda.

Sjiamuslimske Iran har lenge brukt lojal sjiamuslimsk milits til å angripe sine fiender. Blant annet skal nye dokumenter ha avslørt at Iran var dypt involvert i de irakiske sjiamuslimske militsenes angrep på amerikanske soldater i årene etter den amerikanske invasjonen av Irak i 2003.

Zelzal-missiler er blant typen som Iran nå skal ha utplassert i Sør- og Vest-Irak. (Foto: Wikipedia(
Zelzal-missiler er blant typen som Iran nå skal ha utplassert i Sør- og Vest-Irak. (Foto: Wikipedia(
Forrige artikkelHamas: – Vi vil skyte hundrevis av raketter mot det sentrale Israel hvis våpenhvilesamtalene bryter sammen
Neste artikkelIsraelske bønder klager Hamas inn for Den internasjonale straffedomstolen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.