Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

– Israelsk luftangrep var rettet mot ledere i Hizbollah og Irans militære

Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Israel har siden 2017 gjennomført flere hundre luftangrep i Syria for å stanse Iran i å forankre seg i landet.
Israel viser større åpenhet rundt angrepene mot iranske mål i Syria.

Israel bekrefter at de stod bak flere bombeangrep mot iranske mål i Syria fredag. Et av målene var et iransk lager ved den internasjonale flyplassen i Damaskus, hvor ledere for Hizbollah og den iranske revolusjonsgarde møtte militære ledere i den syriske hæren, ifølge den kuwaitiske avisen Al-Jadira.

Ifølge avisens kilder ble møtet angrepet like etter at det var ferdig. To ledere i den iranske revolusjonsgarden skal ha blitt alvorlig skadet. Militært personell fra Hizbollah og det syriske militæret ble også skadet i det israelske luftangrepet, men det er ikke meldt om omkomne.

– I løpet av de siste 36 timene har IDF angrepet iranske mål i Damaskus, som viser at vi er mer besluttsomme enn noen gang til å ta grep mot Iran i Syria, fortalte Benjamin Netanyahu i et møte med regjeringen søndag.

Tidligere har Israel holdt de fleste angrepene i Syria hemmelig, men nå ser det ut til israelske ledere er mer åpne om arbeidet med å hindre Iran i å etablere seg militært i nabolandet. Nylig sa avtroppende IDF-sjef Gadi Eisenkot til pressen at Israel har angrepet «flere tusen iranske mål i Syria».

Israelske kommentatorer mener den nye åpenheten rundt israelske angrep i Syria er ment å svekke moralen til Iran, som har brukt store summer på å forsøke å etablere seg militært i Israels naboland – uten hell. Flere i den islamske republikken er kritiske til landets enorme pengebruk i Syria.

– Nå vil iranerne endelig få vite hvorfor høytstående tjenestemenn i den iranske revolusjonsgarde kommer hjem i kister, skriver Ron Ben-Yishai i en kommentar i den israelske avisen Yedioth Ahronoth.

Kommentator Anshel Pfeffer i avisen Ha’aretz mener Iran sitter igjen med lite etter å ha brukt 140 milliarder kroner i Syria de siste årene.

– Nå sitter de igjen med nesten ingenting. Det er ingen iranske flyplasser i Syria, de har ingen havn ved Middelhavet og ingen avanserte rakettskytere.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart