Iran: – Vi er klare for å utslette Israel

Sjefen for det iranske flyvåpenet sier de er klare for et avgjørende oppgjør.

En iransk offiser fra revolusjonsgarden viser seg frem under en militæroppvisning. Han har tegnet det israelske flagget under skoen som en fornærmelse og for å vise at de tråkker på den jødiske staten. (Foto: Den iranske revolusjonsgarden)
En iransk offiser fra revolusjonsgarden viser seg frem under en militæroppvisning. Han har tegnet det israelske flagget under skoen som en fornærmelse og for å vise at de tråkker på den jødiske staten. (Foto: Den iranske revolusjonsgarden)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Brigadegeneral Aziz Nasirzadeh, sjef for det iranske flyvåpenet, sier Iran er klar for en avgjørende krig mot Israel, «som vil stanse IDFs angrep i Syria».

– Våre væpnede styrker er forberedt på en krig som vil føre til utslettelsen av Israel. Vi er klare for dagen hvor vi ser slutten på Israel, sier han.

– Våre unge soldater kan nesten ikke vente på å få konfrontert det zionistiske regimet og fjerne det fra jordens overflate, legger han til.

Uttalelsen kommer etter at israelske jagerfly natt til mandag gjennomførte et omfattende angrep mot iranske mål i Syria. Det israelske angrepet var et svar på at Iran skjøt et missil mot skianlegget på Hermonfjellet, hvor flere hundre israelere befant seg. Missilet ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Ingen israelere kom til fysisk skade i det iranske rakettangrepet.

Brigadegeneral Aziz Nasirzadeh er sjef for det iranske luftvåpenet. (Foto: Wikimedia Commons)
Brigadegeneral Aziz Nasirzadeh er sjef for det iranske luftvåpenet. (Foto: Wikimedia Commons)

Ifølge Syrian Observatory for Human Rights ble 11 personer drept i det israelske luftangrepet. De drepte skal være syriske soldater og iransk milits.

De siste dagers konfrontasjoner kommer etter en uke med ordkrig mellom Israel og Iran. Benjamin Netanyahu ga Iran klar beskjed om å komme seg ut av Syria, hvis ikke ville angrepene på de iranske målene fortsette. Lederen for Irans revolusjonsgarde, Ali Jafari, svarte at Israel «frykter dagen når iranske presisjonsraketter treffer dem», skriver avisen Jerusalem Post.

Se MIFFs sending om situasjonen:

Forrige artikkelOmfattende israelsk angrep i Syria
Neste artikkelNorges svømmeforbund må drukne Malaysias varslede diskriminering av israelere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.