Advarer Iran: – Angriper dere Israel blir dette det siste jubileet dere har

Benjamin Netanyahu med klar tale etter iranske trusler under regimets 40-årsjubileum.
Statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu sammen med IDFs kommandobrigade. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu sammen med IDFs kommandobrigade. (Foto: Kobi Gideon, GPO)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Statsminister Benjamin Netanyahu truet mandag det iranske regime med utslettelse, etter at en iransk leder uttalte at den islamske republikken ville ødelegge store israelske byer hvis USA angrep dem, skriver Jerusalem Post.

– Jeg ignorerer ikke truslene fra det iranske regimet, men jeg blir heller ikke skremt av dem. Hvis det iranske regimet gjør en så stor tabbe at de forsøker å ødelegge Tel Aviv eller Haifa, vil de ikke lykkes, og det vil være den siste årsdagen for revolusjonen de noen gang vil feire, sier Netanyahu i en video publisert på statsministerens Facebook-side.

– Det bør de ta med i betraktningen, legger han til på slutten av videoen.

Trusselen om å angripe israelske storbyer som Haifa og Tel Aviv kom i forbindelse med markeringen for 40-årsdagen til den iranske revolusjonen. Under markeringen ble det ropt «død over USA» og «død over Israel» mens det iranske militæret viste frem våpen og raketter i en stor militærparade.

I en tale under markeringen sa Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, at Israel vil betale hvis USA angriper Iran.

– USA har ikke mot til å skyte en eneste kule mot oss, til tross for alt sitt militære utstyr. Men hvis de angriper oss, så vil vi legge Tel Aviv og Haifa i grus, sa Javani i talen sin.

Både politiske og militære ledere i Iran kommer jevnlig med trusler om angrep og utslettelse av Israel. Nylig sa en iransk general at landet ville bruke tre dager på å beseire den jødiske staten, mens sjefen for det iranske luftvåpenet sa at deres styrker stod klare til et endelig oppgjør med Israel.

Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, truer med å ødelegge Haifa og Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, truer byene Haifa og Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise