Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Advarer Iran: – Angriper dere Israel blir dette det siste jubileet dere har

Statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu sammen med IDFs kommandobrigade. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Statsminister og forsvarsminister Benjamin Netanyahu sammen med IDFs kommandobrigade. (Foto: Kobi Gideon, GPO)
Benjamin Netanyahu med klar tale etter iranske trusler under regimets 40-årsjubileum.

Statsminister Benjamin Netanyahu truet mandag det iranske regime med utslettelse, etter at en iransk leder uttalte at den islamske republikken ville ødelegge store israelske byer hvis USA angrep dem, skriver Jerusalem Post.

– Jeg ignorerer ikke truslene fra det iranske regimet, men jeg blir heller ikke skremt av dem. Hvis det iranske regimet gjør en så stor tabbe at de forsøker å ødelegge Tel Aviv eller Haifa, vil de ikke lykkes, og det vil være den siste årsdagen for revolusjonen de noen gang vil feire, sier Netanyahu i en video publisert på statsministerens Facebook-side.

– Det bør de ta med i betraktningen, legger han til på slutten av videoen.

Trusselen om å angripe israelske storbyer som Haifa og Tel Aviv kom i forbindelse med markeringen for 40-årsdagen til den iranske revolusjonen. Under markeringen ble det ropt «død over USA» og «død over Israel» mens det iranske militæret viste frem våpen og raketter i en stor militærparade.

I en tale under markeringen sa Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, at Israel vil betale hvis USA angriper Iran.

– USA har ikke mot til å skyte en eneste kule mot oss, til tross for alt sitt militære utstyr. Men hvis de angriper oss, så vil vi legge Tel Aviv og Haifa i grus, sa Javani i talen sin.

Både politiske og militære ledere i Iran kommer jevnlig med trusler om angrep og utslettelse av Israel. Nylig sa en iransk general at landet ville bruke tre dager på å beseire den jødiske staten, mens sjefen for det iranske luftvåpenet sa at deres styrker stod klare til et endelig oppgjør med Israel.

Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, truer med å ødelegge Haifa og Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)
Yadollah Javani, nestleder i den islamske revolusjonsgardens politiske byrå, truer byene Haifa og Tel Aviv. (Foto: Wikipedia)

Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart