Hamas: – Iran beordret rakettangrepet mot Israel

Iran stod bak rakettangrepet som mandag ødela et bolighus og såret sju personer.

Redningsmannskaper ved bolighuset som ble totalskadet i rakettangrepet 25. mars. (Foto: Brann- og redningstjenesten)
Redningsmannskaper ved bolighuset som ble totalskadet i rakettangrepet 25. mars. (Foto: Brann- og redningstjenesten)

En høytstående Hamas-tjenestemann, som har snakket anonymt med den israelske avisen Israel Hayom, sier rakettangrepet som mandag ødela et bolighus i det sentrale Israel ble utført på ordre fra Iran.

Ifølge kilden skal Hamas ha tillatt angrepet i håp om at det skulle forstyrre statsminister Benjamin Netanyahus valgkamp. Han sier videre at Iran gikk over hodet på Hamas-lederskapet og beordret en terrorcelle fra Islamsk Jihad som opererer på Gazastripen til å gjennomføre angrepet.

Bolighuset som ble truffet av raketten ligger like nord for Tel Aviv. Sju familiemedlemmer ble såret, inkludert to spedbarn, i tillegg til et barn i nabohuset. Familiens fire hunder ble drept i angrepet.

Mandagens angrep har ført til en kraftig opptrapping i konflikten mellom Israel og Gaza. Israel har svart på angrepet med å bombe flere Hamas-mål.

Forrige artikkelEn overlevende forteller fra Holocaust i Libya
Neste artikkelSuper start for MIFF på Island
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.