Hamas: – Iran beordret rakettangrepet mot Israel

Iran stod bak rakettangrepet som mandag ødela et bolighus og såret sju personer.
Redningsmannskaper ved bolighuset som ble totalskadet i rakettangrepet 25. mars. (Foto: Brann- og redningstjenesten)
Redningsmannskaper ved bolighuset som ble totalskadet i rakettangrepet 25. mars. (Foto: Brann- og redningstjenesten)

En høytstående Hamas-tjenestemann, som har snakket anonymt med den israelske avisen Israel Hayom, sier rakettangrepet som mandag ødela et bolighus i det sentrale Israel ble utført på ordre fra Iran.

Ifølge kilden skal Hamas ha tillatt angrepet i håp om at det skulle forstyrre statsminister Benjamin Netanyahus valgkamp. Han sier videre at Iran gikk over hodet på Hamas-lederskapet og beordret en terrorcelle fra Islamsk Jihad som opererer på Gazastripen til å gjennomføre angrepet.

Bolighuset som ble truffet av raketten ligger like nord for Tel Aviv. Sju familiemedlemmer ble såret, inkludert to spedbarn, i tillegg til et barn i nabohuset. Familiens fire hunder ble drept i angrepet.

Mandagens angrep har ført til en kraftig opptrapping i konflikten mellom Israel og Gaza. Israel har svart på angrepet med å bombe flere Hamas-mål.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise