Dette våpenet er Irans nyeste trussel

Den islamske republikken utvikler raketter som kan treffe hvor som helst i Midtøsten.

Det iransk-produserte kryssermissilet Hoveyzeh ble tatt i bruk i 2019. Her fra en utstilling i Iran. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu advarer om at Iran jobber med å utvikle og utplassere nye presisjonsstyrte våpen som kan kan treffe hvor som helst i Midtøsten. Blant annet utplasserer Iran våpen i Jemen, hvor de er alliert med Houti-militsen, for å kunne treffe mål i Israel, skriver Times of Israel.

– De ønsker å utplassere rakettene i Irak og Syria. I tillegg vil de konvertere Hizbollahs arsenal på 130.000 raketter til presisjonsstyrte raketter. De har allerede begynt å utplassere nye våpen i Jemen, med mål om å nå Israel, sa Netanyahu på pressekonferanse med USAs finansminister Steven Mnuchin.

Netanyahu og Israel ønsker flere økonomiske sanksjoner for å bremse Iran.

Det er uklart hva slags strategisk fordel Iran ville fått med å angripe Israel fra Jemen, som ligger nesten dobbelt så langt fra Israel som Iran. Men det gjør at Israel får nok en front hvor de må beskytte seg mot iranske angrep. Det israelske luftforsvaret er allerede justert for å møte den nye trusselen.

Fra før forsyner Iran lojal sjiamilits i Libanon, Syria og Nord-Irak med våpen. I tillegg støtter de Hamas og Islamsk Jihad på Gazastripen. Den islamske republikken ønsker å bruke sine lojale støttespillere til å angripe Israel.

– Iran er den største trusselen mot stabilitet og fred i Midtøsten, sier Netanyahu, som vil at verdenssamfunnet skal stå mer opp mot Iran.

I september fikk et saudiarabiske oljeanlegg store skader etter et angrep ved bruk av drone og kryssermissil. Den iran-støttede Houti-militsen tok på seg ansvaret for angrepet, men USA, Saudi-Arabia, Storbritannia, Frankrike og andre mener det var Iran selv som stod bak angrepet – noe de nekter.

Mange frykter Iran vil utføre et lignende angrep på Israel, kanskje som et hevnangrep hvis Israel angriper Iran-lojal milits som forankrer seg i Syria. Kryssermissiler er svært vanskelig å stanse og vil kunne føre til store skader.

Forrige artikkelØystein Stray Spetalen: – MIFF hadde full rett til å vise hva jentene står for
Neste artikkelKrF forhindret Israel-boikott i Bergen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.