Israel angrep flere iranske mål i Syria

Angrepet kom etter at fire raketter ble avfyrt mot Israel på ordre fra Iran.

En kraftig eksplosjon var synlig fra store deler av Damaskus etter det israelske angrepet. (Foto: Skjermdump)

Det israelske forsvaret opplyser om at jagerfly natt til onsdag har angrepet 20 mål i Syria tilhørende Iran og det syriske regimet. Angrepet er et svar på at det dagen før ble avfyrt fire raketter mot det nordlige Israel. Israelske myndigheter sier Iran stod bak rakettangrepene, skriver Times of Israel.

– Angrepet ble utført som et svar på angrepet fra de iranske Quds-styrkene fra syrisk territorium, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Målene for det israelske angrepet var rakettoppskytningsramper, våpenlagre, kommandosentre og baser flere steder i Syria. Det kommer meldinger om minst elleve drepte i angrepet. Sju av de drepte skal være iranere.

– Jeg har vært klar på at alle som angriper oss vil bli angrepet. Det er hva vi gjorde i natt mot militære mål tilhørende den iranske Quds-styrken og syriske militære mål, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Dette videoopptaket fra Syria viser hvordan en syrisk antiluftmissil lander i et tett befolket område ikke lenge etter at den er avfyrt. Det kan være årsaken til noen av de drepte og skadde:

Jagerflyene som deltok i angrepet skal ha unngått å angripe de russisk-produserte antiluftbatteriene S-300, på grunn av tilstedeværelsen av russiske tropper nær disse. Russland leverte det avanserte antiluftskytset til Syria i fjor. Det er ikke kjent om noen av S-300-batteriene faktisk skjøt mot israelske jagerfly. Israel skal ha informert Russland i forkant av angrepet.

Quds-styrkene som det israelske angrepet var rettet mot er en del av den iranske revolusjonsgarden. De er ansvarlig for operasjoner utenfor iransk territorium og er en nøkkelfaktor i Syria, hvor Iran prøver å forankre seg.

Som følge av angrepet natt til onsdag er det israelske forsvaret nå i full beredskap. Man er forberedt på alt fra fullstendig ro til et stortstilt iransk gjengjeldelsesangrep. Det israelske forsvaret vil svare på all aggresjon.

– Vi er forberedt på tre scenarier: ingen respons, en liten respons og en større respons, forteller IDF-talsmann Hidai Zilberman.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise