Stoltenberg: – Bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter

Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)
Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

– I flere år har våre allierte uttrykt usikkerhet i forhold til Irans destabiliserende aktiviteter i Midt-Østen. Vi er enige om at Iran aldri må få utvikle atomvåpen, vi deler bekymringen rundt Irans missiltester, og vi er forent i fordømmelsen av Irans støtte til forskjellige terrorgrupper, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse 6. januar. Han understerket at Iran må avstå fra mer vold og provokasjon.

Overfor NRK kommenterte Stoltenberg USAs målrettede drap på den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani.

– Den beslutningen ble tatt av USA. Den ble ikke tatt av verken den internasjonale koalisjonen eller Nato. Men alle allierte er bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter i regionen, deres støtte til forskjellige terrororganisasjoner og de nylige angrepene mot sivile energistrukturer i Saudi Arabia eller koalisjonsbaser som er viktig for å bekjempe internasjonal terrorisme, sa Stoltenberg.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag