Stoltenberg: – Bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier Iran må avstå fra mer vold og provokasjon.

Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)
Israels president Reuven Rivlin møtte NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg tirsdag 21. juni 2016. (Foto: NATO)

– I flere år har våre allierte uttrykt usikkerhet i forhold til Irans destabiliserende aktiviteter i Midt-Østen. Vi er enige om at Iran aldri må få utvikle atomvåpen, vi deler bekymringen rundt Irans missiltester, og vi er forent i fordømmelsen av Irans støtte til forskjellige terrorgrupper, sa NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse 6. januar. Han understerket at Iran må avstå fra mer vold og provokasjon.

Overfor NRK kommenterte Stoltenberg USAs målrettede drap på den iranske toppgeneralen Qasem Soleimani.

– Den beslutningen ble tatt av USA. Den ble ikke tatt av verken den internasjonale koalisjonen eller Nato. Men alle allierte er bekymret for Irans destabiliserende aktiviteter i regionen, deres støtte til forskjellige terrororganisasjoner og de nylige angrepene mot sivile energistrukturer i Saudi Arabia eller koalisjonsbaser som er viktig for å bekjempe internasjonal terrorisme, sa Stoltenberg.

Forrige artikkelGir dette bildet grunn til bekymring?
Neste artikkelArabiske land er rasende på Hamas
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.