Iran truer med at neste mål er Israel

Etter angrepet på amerikanske baser i Irak sier Iran at neste mål er Haifa og Dubai.

Iran avfyrte flere raketter mot amerikanske militærbaser i Irak onsdag. Nå truer de Israel. (Foto: Skjermdump)

Natt til onsdag 8. januar avfyrte den iranske revolusjonsgarden 15 raketter mot militærbaser i Irak hvor amerikanske soldater befinner seg. Angrepet var en hevn for drapet på den iranske generalen Qasem Soleimani i Bagdad 3. januar. Ti av rakettene skal ha truffet basen Ain al-Asad og én rakett skal ha truffet basen i Irbil. Fire nådde ikke målet sitt, skriver Israel Hayom.

Ain al-Asad-basen er oppholdsstedet til rundt 1500 amerikanske og allierte styrker, inkludert om lag 70 norske soldater. Styrkene skal ha blitt advart i forkant av angrepet. Etter angrepet forkynte statlig iransk TV at minst 80 amerikanere var drept, men dette tilbakevises fra flere hold. CNN skriver at det ikke meldt om skader blant de amerikanske soldatene og deres allierte.

Like etter angrepet skrev USAs president Donald Trump på Twitter at alt stod bra til med styrkene og at de jobbet med å få oversikt over skadeomfanget. Han har varslet en pressekonferanse onsdag morgen amerikansk tid.

Den iranske utenriksministeren Javad Zarif tok også i bruk Twitter for å spre sitt budskap. Han skriver at angrepet på militærbasene i Irak var selvforsvar. Han skriver videre at de ikke ønsker eskalering av situasjonen eller krig.

Samtidig truer den iranske revolusjonsgarde med å angripe USAs allierte i Midtøsten, inkludert Israel, dersom USA gjengjelder nattens angrep. De nevner den israelske byen Haifa og Dubai i De forente arabiske emirater.

– Iran truer med at hvis det blir gjengjeldelse for de to angrepene, så vil de avfyre en tredje bølge som vil ødelegge Dubai og Haifa, skriver Ali Arouzi, som er byråsjef i Teheran for den amerikanske nyhetskanalen NBC.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu advarer i klare ordlag Iran mot å angripe Israel som svar på det amerikanske drapet på Qasem Soleimani.

– Vi står opp mot dem som ønsker å drepe oss. Vi har besluttsomhet og styrke. Den som prøver å angripe oss vil lide et knusende nederlag.

Forrige artikkelDen bibelske dyrehage i Jerusalem sender hjelp til skadde dyr i Australia
Neste artikkelUtvikler laser til å skyte ned raketter
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.