Iransk hemmelig dokument beviser at regimet planla å lage atomvåpen allerede i 2002

Til tross for at iranerne påstår atomprogrammet har sivile og fredelige hensikter, viser iranske dokumenter noe annet.

Dette hemmelige dokumentet beviser at det iranske regimet hadde planer om å utvikle atomvåpen. (Foto: Friends of Israel Initiative/Daily Mail)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Et iransk dokument utstedt av den iranske regjeringen og datert 28. november 2002, er et soleklart bevis for at det iranske regimet planla å utvikle atomvåpen. Det skriver den britiske avisen Daily Mail i en artikkel publisert lørdag 18. januar.

Dokumentet, som ikke har vært offentliggjort tidligere, viser at iranske forskere utarbeidet et forslag til et “stridshode montert på et missil.” Forslaget har fått påskrift og godkjennelse av Mohsen Fakhrizadeh, iranernes kjernefysiske forskningsjef.

Oppe til venstre på dokumentet skriver han med penn følgende kommentar på persisk:

“I Guds navn. Akkurat nå under behandling. Vennligst arkiver det originale manusets dokument. Fakhrizadeh”.

Mohsen Fakhrizadeh. (Foto: Friends of Israel Initiative/Daily Mail)

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal en vestlig diplomat ha omtalt Fakhrizadeh som “den iranske atombombens far” på grunn av hans rolle som sjef for “prosjekt Amad”, det hemmelige iranske programmet for utvikling av atomvåpen. Målet for prosjektet, som ble avbrutt i 2003, skal ha vært å produsere fem atombomber.

Avisen har fått opplysningene fra Canadas tidligere utenriksminister John Baird. I et intervju med Daily Mail kaller han Iran “Den største terrororganisasjonen i verden”.

Baird ledet en delegasjon fra gruppen “Friends of Israel Initiative (FOII)” som har vært på besøk i Israel for å samle informasjon. Der fikk de eksklusiv tilgang til rundt 100.000 hemmelige iranske dokumenter som i januar 2018 ble beslaglagt av israelsk etterretning fra et hemmelig lagerbygg i den iranske hovedstaden Teheran. I en svært dristig operasjon ble hele arkivet fraktet til Israel.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte bevis for at Iran har et atomvåpenprogram. (Foto: Amos Ben Gershom)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu presenterte i april 2018 bevis for det iranske atomvåpenprogrammet. (Foto: Amos Ben Gershom)

John Baird var utenriksminister i Canada fra 2011 til 2015, og er hovedforfatter av en kommende rapport fra FOII som viser at de iranske dokumentene undergraver grunnlaget for atomavtalen som i 2015 ble inngått mellom Iran og USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Russland og Kina.

Delegasjonen fikk grundig informasjon om det iranske arkivet fra israelske sikkerhetseksperter. I rapporten skriver forfatterne at “Iran hadde til hensikt å bli en fullt ut operativ stat med kjernevåpen”.

Tidligere forsvarsminister i Israel, Moshe Yaalon (til venstre), i samtale med tidligere utenriksminister i Canada, John Baird (i midten). (Foto: Friends of Israel Initiative/Daily Mail)

Friends of Israel Initiative ledes av tidligere statsminister i Canada, Stephen Harper. Blant mange andre kjente medlemmer finner vi Spanias tidligere president José Maria Aznar, Australias tidligere statsminister John Howard, Colombias tidligere president Andre Pastrana, vinner av Nobels fredspris David Trimble, den britiske obersten Richard Kemp, og grunnlegger av programvareselskapet Oracle, Larry Ellison.

Relaterte artikler:

Forrige artikkelAvverget over 560 terrorangrep i 2019
Neste artikkelIsrael advarer Hamas mot forsøk på å forstyrre 75-årsmarkeringen av frigjøringen av Auschwitz-Birkenau
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.