– Vi bare venter på et påskudd til å jevne Tel Aviv med jorden

Tidligere leder av den iranske revolusjonsgarden truer Israel.

Mohsen Rezaei sier Iran bare venter på et påskudd til å angripe Israel. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Mohsen Rezaei, tidligere leder av Irans revolusjonsgarde, sier Iran bare venter på et påskudd til å kunne angripe Israel og «jevne Tel Aviv med jorden», skriver avisen Times of Israel. Truslene kom i et intervju med en Hizbollah-tilknyttet TV-stasjon, hvor Rezaei beskyldte Israel for angivelig å ha hjulpet USA med å drepe den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani.

På spørsmål om Iran kom til å følge opp truslene om å angripe Israel i tilfelle landet havner i en væpnet konflikt med USA, var svaret tydelig og kontant:

– Det trenger du ikke å tvile på. Vi kommer garantert til å jevne Tel Aviv med jorden. Vi bare venter på et slikt påskudd, sa Rezaei i TV-intervjuet.

Den tidligere lederen av revolusjonsgarden er i dag en høytstående iransk politiker, i tillegg til rådgiver for Irans øverste leder Ayatolla Ali Khamenei.

– Hvis USA finner på noe, så kan vi bruke det som et påskudd til å angripe Israel, fordi Israel spilte en rolle i martyrdøden til general Soleimani, sa Rezaei, som anklager Israel for å tipset USA om hvor Soleimani befant seg.

Soleimani ble drept i et amerikansk droneangrep i Bagdad 3. januar.

Det er langt fra første gang Iran truer med å angripe israelske byer. I januar kom det trusler fra Iran mot den israelske byen Haifa. Israels statsminister Benjamin Netanyahu svarte på truslene med å advare om at det vil bli slått nådeløst tilbake mot dem som velger å angripe den jødiske staten.

– Vi står opp mot dem som ønsker å drepe oss. Vi har besluttsomhet og styrke. Den som prøver å angripe oss vil lide et knusende nederlag.

Ønsker du å våkne opp i et solfylt Tel Aviv? Med Norwegians direkterute er byen bare fem timer unna. (Foto: Bjarte Bjellås)
Den israelske byen Tel Aviv har vært gjenstand for en rekke trusler fra Iran. (Foto: Bjarte Bjellås)
Forrige artikkelMIFF søker kommunikasjonsmedarbeider
Neste artikkelPåstår Hamas vil slutte med ballong-terroren
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.