Antallet koronasmittede kan være 100 til 1000 ganger større enn myndighetenes tall

Iran har mye større problemer med Covid-19 enn de innrømmer.
Iran har blitt et sentrum for koronasmitte. (Skjermdump fra infofilm fra World Health Organization)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Per 10. mars har Iran oppgitt at de har 7.513 personer smittet av koronaviruset, ifølge Johns Hopkins ressurssenter for koronavirus. Bare fire land i verden er mer berørt, Kina, Italia og Sør-Korea.

Mens det knytter seg noe usikkerhet til alle lands tall, er det mange grunner til å anta at tallene for antall smittede i Iran er minst hundre, kanskje opptil tusen ganger for små. Det kommer fram i en artikkel som det amerikanske magasinet The Atlantic publiserte 9. mars.

Her er noen av argumentene i kort form:

Basert på beregninger av koronasmitte fra iranere som kom til Canada, Libanon og De forente arabiske emirater blir det anslått at 586.000 er smittet i Iran.

3. mars var 23 av 290 medlemmer av det iranske parlamentet koronasyke. Dersom tilsvarende rate iranere er syke, tilsvarer det 6,4 millioner smittede.

2 av 39 medlemmer i den rådgivende forsamling er døde med korona, 2 av 30 regjeringsmedlemmer er smittet. Selv om ingen andre skulle være smittet, tilsvarer det 4,7 millioner smittede i befolkningen.

4. og 5. mars testet kinesiske myndigheter 311 passasjerer fra Iran. 11 av disse var smittet. Dette tilsvarer 5,7 millioner av den iranske befolkningen, kanskje så mange som 8 millioner ifølge beregningene til Ashleigh Tuite ved University of Toronto.

7 av 21 koronasmittede i British Columbia hadde nylig reist i Iran. Beregninger basert på dette antyder at 590.000 av befolkningen i Iran kan være smittet.

Gjennomsnittet av disse anslagene, og to andre som The Atlantic nevner, er 2 millioner – eller 266 ganger flere enn de offisielle tallene til myndighetene.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelTuristnæringen i Israel hardt rammet av koronaviruset
Neste artikkel– Mange ble lei seg da de hørte reisen var avlyst
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise