Iransk stor-ayatollah (93) nekter for å ha godkjent israelsk korona-vaksine

Hevder spørsmålsrunden med den iranske avisen Hamdeli aldri fant sted.

Stor-ayatollah Naser Makarem Shirazi. (Foto: Radio Farda)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


I forrige uke meldte MIFF om den iranske stor-ayatollahen Naser Makarem Shirazi som ifølge den iranske avisen Hamdeli (som betyr empati), skal ha sagt at det vil bli tillatt for iranere å ta den kommende israelske vaksinen mot koronaviruset, dersom det ikke finnes noe annet alternativ.

Nå hevder kontoret hans at nyheten er falsk. Ifølge Jerusalem Post, som oppgir Radio Farda som kilde, har han ikke gitt noen slik godkjennelse.

Stor-ayatollahens kontor skal, ifølge Radio Farda, ha kommet med en uttalelse som benekter opplysningene i Hamdelis artikkel, og hevdet at «spørsmålene og svarene om temaet fant aldri sted og er absolutt en falsk nyhet.»

Jerusalem Post skriver at avisen Hamdeli også gjenga en uttalelse fra Jalil Rahimi Jahan Abadi (47), som leder justiskomiteen i det iranske parlamentet.

Jalil Rahimi Jahan Abadi er leder for justiskomiteen i det iranske parlamentet. (Foto: en.parliran.ir)

Ifølge Hamdeli skal Abadi ha sagt: «Alle, ikke bare vi, vil bli glade når et eller annet land klarer å utvikle en vaksine, og dermed redde menneskeliv. Hvis et land, inkludert USA – som vi ikke har forbindelser med – eller det «sionistiske regimet» – som vi ikke engang anerkjenner som en stat – finner opp vaksinen, vil landet utvilsomt gjøre den tilgjengelig på det globale markedet. Da vil vi også bli i stand til å kjøpe den via mellommenn eller andre land.»

Jerusalem Post skriver også at Jahan Abadi foreløpig ikke har benektet å ha sagt dette, slik stor-ayatollaens kontor har gjort.

Forrige artikkelIsrael forbyr folk å forlate hjemmet
Neste artikkelØsterrikes kansler: – Netanyahu vekket meg for faren med korona
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.