Irans «magiske» våpen mot korona

Revolusjonsgarden sier systemet kan oppdage viruset på hundre meters avstand.

Den iranske revolusjonsgarde viser frem apparatet som de sier kan oppdage koronaviruset på 100 meters avstand.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den iranske revolusjonsgarde avduket onsdag det de hevder er et iransk-produsert smart system som kan oppdage koronaviruset på et øyeblikk.

– Systemet kan oppdage et korona-forurenset område 100 meter unna på bare fem sekunder. Det trenger ikke å ta blod fra pasienter og er testet på flere sykehus med positiv ytelse i 80 prosent av tilfellene, sier generalmajor Hossein Salami i den iranske revolusjonsgarden, ifølge Times of Israel.

Han sier systemet, som de har kalt «Mosta’an», kan «oppdage ethvert tilfelle av koronavirus innenfor en 100 meters radius». Systemet bruker ifølge Samali et magnetfelt, uten at han gir noen ytterligere detaljer.

Systemet, utviklet av forskere fra Basij paramilitære styrker, kan brukes til å undersøke store folkemengder og avdekke forurensede områder, sier han.

Smart systemet ble umiddelbart hånet på nettet av iranere, som mener påstandene fra revolusjonsgarden er lite troverdige. Det er ikke første gang Iran kommer med tvilsomme påstander om vitenskapelige og militære gjennombrudd, uten at det nødvendigvis har så mye rot i virkeligheten.

Den britiske avisen Independent skriver at «Mosta’an» faktisk minner sterkt om et falsk verktøy for å oppdage bomber, som en gang ble solgt av en dømt britisk svindler til Irak, Saudi-Arabia, Thailand og flere andre land.

James McCormick tjente anslagsvis over 500 millioner kroner på å selge apparatet ADE-651, som britiske påtalemyndigheter mente var basert på en maskin for å finne golfballer og som ikke hadde noe vitenskapelig grunnlag.

Ifølge Independent viste egyptiske myndigheter fram et lignende apparat i 2013, som de hevdet kunne oppdage hepatitt.

Har du troa på det iranske apparatet? Svar i kommentarfeltet!

Forrige artikkelBle arrestert for videokonferanse med israelere
Neste artikkelItamar Marcus: Hvordan PA bruker korona til demonisering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.