– Israel bak cyberangrep mot iransk havn

Angrepet skal være hevn for det iranske cyberangrepet mot israelsk vannforsyning.
Ifølge avisen Washington Post stod Israel bak et cyberangrep mot den iranske havnen Shahid Rajaee. (Foto: IPMO)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israel har gjennomført et sofistikert cyberangrep mot et iransk havneanlegg, som skal ha forårsaket stort kaos, skriver avisen Washington Post. Angrepet er tilsynelatende hevn for Irans forsøk på å angripe Israels vanninfrastruktur.

9. mai opplevde den travle havnen Shahid Rajaee en brå og uforklarlig stans i driften. Avisen, som siterer utenlandske og amerikanske tjenestemenn, skriver at det mest sannsynlig var Israel som stod bak cyberangrepet.

Datamaskinene som regulerer flyten av fartøyer, lastebiler og varer krasjet alle samtidig, som førte til enormt lange køer inn til havnen både på land og til vanns. Satelittbilder av havnen flere dager senere viste at det fortsatt var milevis med kø og skip som ventet på å få losset av og på varene sine.

Iran erkjente senere at en ukjent utenlandsk hacker i en kortere periode hadde klart å koble av datamaskinene til havnen, men ville ikke erkjenne hvor store problemer det førte til. Havnen som ble utsatt for cyberangrepet er nylig konstruert ved den iranske byen Bandar Abbas ved Hormuzstredet.

Det er ikke kommet noen offisiell israelsk kommentar på cyberangrepet.

Det iranske cyberangrepet mot israelsk infrastruktur mot vannforsyning var i slutten av april. Angrepet ble stanset og førte bare til mindre skader, men å angripe sivil infrastruktur blir sett på som å krysse en rød linje.

– Dette var et angrep som strider mot alle krigens regler. Selv ikke fra iranerne hadde vi forventet noe som dette, sier en anonym israelsk kilde.

Washington Post skriver at israelerne skal ha blitt forferdet over iranernes angrep. Det skal ha vært årsaken til gjengjeldelsen mot den iranske havnen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise