Avis i Kuwait: – Israel bombet iransk rakettproduksjon med F-35 jagerfly

Mens et cyberangrep forårsaket brann og eksplosjon i et iransk atomanlegg.

Flere F35-jagerfly skal ha deltatt i bombeangrepet i Iran. Flyet har stealth-teknologi. (Foto: IDF Spokesperson)

Israel er ansvarlig for to eksplosjoner ved iranske anlegg den siste uken. Det ene anlegget er relatert til anrikning av uran, det andre til produksjon av raketter. Det melder en kuwaitisk avis fredag, skriver Times of Israel.

Avisen Al-Jareeda siterer en anonym høytstående tjenestemann som sier et israelsk cyberangrep forårsaket både brann og eksplosjon ved det iranske anrikningsanlegget i Natanz tidlig torsdag morgen. Det skal ha brent i en bygning som er synlig over bakken. Det meste av anlegget i Natanz ligger under bakken, beskyttet mot luftangrep av drøyt 8 meter med betong.

Amerikanske analytiker tror et nytt sentrifugeproduksjonsanlegg var målet. Bilder fra stedet viser store skader på bygget. Ifølge Al-Jareeda vil Irans atomanrikningsprogram bli satt tilbake to måneder som følge av angrepet.

Irans atomorganisasjon har forsøkt å bagatellisere brannen og omtalt det som «en hendelse som bare berørte et industrielt skur under bygging».

Et israelsk cyberangrep skal ha forårsaket eksplosjon og brann i atomanlegget i Natanz. (Foto: Irans atomorganisasjon)

Den kuwaitiske avisen påstår også at flere israelske F-35-jagerfly noen dager tidligere bombet et mål sør for hovedstaden Teheran, som man tror huser en underjordisk tunell og et anlegg for produksjon av raketter.

Videoer i sosiale medier viser en enorm eksplosjon i dette området på det aktuelle tidspunktet. Avisen skriver at jagerflyene tok av fra Sør-Israel, bombet målet og returnerte til Israel uten behov for å fylle drivstoff.

Irans offisielle versjon er det dreier seg om en gasseksplosjon i et industrielt område og at hendelsen ikke har noe med militæret å å gjøre.

De angivelige israelske angrepene skal ha vært et svar på at Iran stod bak et cyberangrep på Israels vannforsyning i april. Angrepet ble stanset, men drikkevannet kunne i verste ha blitt forgiftet.

Ingen av påstandene som kommer frem i den kuwaitiske avisen er blitt bekreftet av Israel, som har valgt å ikke gi noen kommentar.

Forrige artikkelBli med på MIFF på eksklusiv direktetur i Jerusalem 9. august
Neste artikkelDet går galt når Gro vil sette Israel i gapestokken
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.