– Dersom USA går tilbake i Iran-avtalen vil det bli krig mellom Israel og Iran

Israels minister for bosetningssaker Tzachi Hanegbi advarer Joe Biden mot å gå tilbake i Iran-avtalen.
Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
Tzachi Hanegbi. (Foto: Wikimedia Commons)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Dersom Joe Biden blir USAs neste president, har han signalisert at han kommer til å ta USA tilbake igjen i atomavtalen som ble inngått mellom Iran, USA og andre stormakter under president Barack Obama i 2015. Donald Trump trakk USA ut av avtalen i 2018.

Tzachi Hanegbi er en av veteranpolitikerne i Likud, og minister med ansvar for bosetningssaker. Han sier i intervju med Kanal 13 at han ikke er særlig bekymret for om Joe Biden skulle bli erklært vinner av presidentvalget i USA. Unntaket er i Iran-spørsmålet.

– Biden har sagt åpent i lang tid at han ønsker å gå tilbake i atomavtalen. Jeg ser på det som noe som vil føre til en konfrontasjon mellom Israel og Iran, sier Hanegbi.

– Dersom Biden fortsetter med den politikken, vil det, til slutt, bli en voldelig konfrontasjon mellom Israel og Iran, gjentok ministeren.

Lederen for Knessets utenriks- og forsvarskomité, Zvi Hauser, sier Joe Biden er en sann venn av Israel.

Jeg antar at dersom Iran-avtalen blir fornyet, vil den bli bedre enn den forrige, sa Hauser til Hærens radio på torsdag.

Det er bred enighet om at den hadde betydelige hull i forhold til interessene til den frie verden, la han til.

Hanegbis og Hausers uttalelser er gjengitt av Jerusalem Post.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk vaksine klar til sommeren
Neste artikkelHør Israels ambassadør og de andre foredragsholderne på MIFFs Israelkonferanse via nettet
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise