– Vi vil jevne Tel Aviv med jorden hvis Israel gjør det minste feilsteg

Iran truer med å utslette israelske byer hvis Israel angriper atomanleggene deres.
General Abolfazl Shekarchi truer med å jevne Haifa og Tel Aviv med jorden hvis Israel angriper Iran. (Foto: Skjermdump)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den iranske hærens talsperson, brigadegeneral Abolfazl Shekarchi, advarer Israel om at «det minste feilsteg» fra Israel vil få den islamske republikken til å «jevne Haifa og Tel Aviv med jorden», skriver avisen Israel Hayom.

– Hvis vi merker det minste feilsteg fra det zionistiske regimet mot den islamske republikk, så vil vi angripe både missilbasene, som ifølge dem er ment å treffe Iran, og på kortest mulig tid vil vi jevne Haifa og Tel Aviv med jorden, sier Shekarchi til det halvstatlige iranske nyhetsbyrået Tasnim News.

Ifølge Shekarchi er Israel «enda ikke klar over» Irans militære evner.

Uttalelsen kommer etter at Aviv Kochavi, leder av det israelske forsvaret, sa at IDF hadde beredskapsplaner for et angrep mot Irans atomprogram hvis det blir nødvendig. Kochavi advarte samtidig Biden-adminstrasjonen om å gjeninntre i atomavtalen.

Kochavi sa også at atomavtalen var en dårlig avtale selv med forbedringer. Han mener at det er en uakseptabel trussel å tillate Iran å fortsette sitt kjernefysiske program og at det vil føre til et atomkappløp i regionen.

Også statsminister Benjamin Netanyahu advarer den islamske republikken.

– Jeg vil understreke at politikken min er klar: Vi vil ikke tillate Iran å bevæpne seg med atomvåpen. Jeg sier dette til både våre fiender og venner. Å trygge livene i landet vårt er vår viktigste oppgave, sier Netanyahu.

Iran anriker nå uran med en renhet på 20 prosent, langt høyere en hva atomavtalen med flere verdensmakter tillater. En renhet på 20 prosent er bare et kort, teknisk skritt fra 90 prosents renhet som brukes i atomvåpen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise