India sier Iran stod bak bombeangrep ved israelsk ambassade

Mener formålet med angrepet var å sende en beskjed til Israel.
Indisk politi vokter området hvor bomben gikk av utenfor den israelske ambassaden 29. januar 2021. (Foto: Twitter)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Indisk etterretning har konkludert med at Iran var ansvarlig for en eksplosjon utenfor den israelske ambassaden i New Dehli i januar. En lokal sjiamuslimsk terrorcelle skal ha plantet sprengstoffet, skriver indiske medier.

Bevis samlet inn på åstedet pekte tidlig i etterforskningen på iransk involvering. Det skal ha vært den iranske revolusjonsgardens Quds-styrke som utførte angrepet. Bomben skal ha blitt detonert med en fjernkontroll.

Ingen mennesker ble skadet i bombeangrepet. Det var ikke tilfeldig, mener eksperter som indiske medier har pratet med. De mener Iran ikke ønsket å havne i diplomatisk trøbbel med India, som de har et godt forhold til.

– Men angrepet sendte en klar melding og viser at trusselen er reell, sier en ekspert som var involvert i etterforskningen til avisen Hindustan Times.

Det ble også funnet et brev på stedet som advarte om at dette bare var starten og hvor den israelske ambassadøren Ron Malka ble truet på livet.

Iran skal også nylig ha stått bak et angrep på et israelskeid skip. Ifølge Israels miljøvernminister stod Iran også bak et oljeutslipp utenfor kysten av Israel. Utslippet førte til den største miljøkatastrofen i Israels historie.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise